Malmo - Midtjylland. Duel nordic în acest play-off.

Ziua de joi ne oferă prima manșă din faza play-off-ului marca Europa League, având în prim plan formații care au realizat lucruri importante în campionatele lor sau chiar pe plan european, fiind o șansă importantă pentru a mai scrie odată istorie, de această dată în grupele celei de a doua competiții ca valoare. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Malmo și Midtjylland, partidă programată de la ora 20:15 pe Swedbank Stadion.

Malmo, gazda acestei partide, primește din partea caselor de pariuri prima șansă la victorie și la calificare datorită lotului mult mai experimentat, însă lucrurile vor fi destul de complicate în fapt. Formația condusă de pe bancă de germanul Rosler are o serie impresionantă de 8 jocuri fără înfrângere în campionat care cu siguranță va conta destul de mult în vederea partidei din această seară. Malmo a reușit calificarea în turul trei preliminar în fața celor de la CFR Cluj grazie victoriei din României și a egalului scos pe teren propriu. A urmat o dublă manșă contra maghiarilor care se dovedea a fi una mai simplă decât cea contra românilor, dar tocmai această atitudine delăsătoare a norvegienilor i-a costat calificarea. Pe teren propriu a remizat din nefericire cu scorul de 1-1 după o neșansă destul de mare dacă analizăm prestația celor de la Malmo, iar în Ungaria lucrurile s-au derulat și mai slab pentru albaștrii. Maghiarii au reușit să scoată un 0-0 alb și astfel trimit echipa lui Rosler în play-off-ul UEL.

Midtjylland, oaspetele acestei dispute, pornește cu șansa a doua la câștigarea jocului din Norvegia. Echipa lui Thorup și-a început aventura europeană în acest nou sezon în UCL, dar a fost eliminată din nefericire de clubul kazac, Astana, în urma unei duble manșe în care nordicii nu au știut să gestioneze partidele și astfel se vede nevoită să continue în UEL, competiție care pare mult mai accesibilă. Jocul din Țara Galilor a fost unul relativ menajabil pentru duelurile care vor urma deoarece după cel de-al doilea gol înscris în minutul 27, motoarele s-au redus la un sfert din capacitate, intrând în scenă jocul de posesie care a adormit formația galeză, și astfel nordicii au știut să gestioneze foarte bine cea de a doua repriză din punct de vedere fizic. Pe teren propriu s-au relaxat în prima parte a primei reprize ca ulterior să se descătușeze și să dovedească de ce merită să se califice în grupele UEL, reușind să câștige cu scorul de 3-1.

Vom avea parte de un duel nordic între două formații care nu își doresc să riște nimic în această primă manșă a play-off-ului, Midtjylland venind în Norvegia cu gândul la un rezultat de egalitate, în timp ce echipa lui Rosler speră să nu primească gol din partea danezilor lui Thorup. De accea, voi miza pe un rezultat de egalitate ori la pauză ori la final, și implicit pe un joc cu maxim două goluri pe tabelă.

Pronosticuri RB Leipzig - RB Salzburg