Maccabi Tel Aviv - Ferencvaros. Israeliții tot mai aproape de calificare.

A treia zi din returul optimilor de calificări din Europa League oferă o serie de meciuri ce cu siguranta vor oferi un spectacol frumos iubitorilor de fotbal. Una dintre aceste partide este cea dintre Maccabi Tel Aviv și Ferencvaros, duel ce este programat de la ora 20:00 în Israel. Echipa gazdă nu a izbutit să câștige pe terenul maghiarilor, egalând abia în ultimul minut, dar controlând întreaga partidă, ghinionul făcând ca israeliții să aibă emoții încă o manșă pentru a se califica în următoarea fază eliminatorie.

Maccabi Tel Aviv, gazda acestei dispute, pornește la casele de pariuri cu prima șansă datorită lotului mult mai valoros și a rezultatului din tur. Israeliții dețin o experiență  importantă în cupele europene, lucru care poate conta decisiv în vederea calificării. Dacă înainte, Maccabi Tel Aviv se lupta pentru UCL, de câțiva ani, eforturile israeliților sunt în zadar, iar aceștia trebuie să se mulțumească cu participarile în UEL, competiție de altfel care poate fi un ajutor pentru creșterea jucătorilor tineri. Partida de la Budapesta a fost extrem de încrâncenată, dar cu un Maccabi foarte dezinvolt, multe faze de poartă, dar cu o fructificare a ocaziilor foarte slabă. Israeliții au avut și noroc datorită golului marcat în minutul 90+ grazie lui Atar, lucru care are să îi țină în viață pentru calificarea în următoarea fază.

Ferencvaros, oaspetele acestei manșe retur, se deplasează până în Israel pentru a disputa cel de-al doilea joc din optimile de calificare din Europa League. Ungurii nu sunt la prima experiență de acest tip, anul trecut au reușit să se califice până în sferturile de calificare, dar acolo drumul acestora s-a oprit odată cu eliminarea de către Midtjylland. Anul acesta le-a scăpat printre degete un rezultat excelent în prima partidă, maghiarii având șansa să câștige cu scorul de 1-0 dacă nu erau egalați în ultimul minut. Totuși, formația de pe Grouapama Stadium nu a făcut un joc foarte strălucit, iar cu siguranță va avea multe probleme în Israel, problemele maghiarilor nefiind chiar atât de ușor de rezolvat de pe o săptămână pe alta.

Israeliții au toate șansele să se califice, mai ales că stadionul,rezultatul din tur și experiența, toate aceste trei elemente sunt de partea lor. Prestația din meciul precedent a fost extrem de solidă, iar cu o doză de luciditate mai mare în fața porții, Maccabi nu are cum să aibă parte de un meci greu. Cred că israeliții se vor califica fără prea mari emoții, reușind să câștige această partidă la cel puțin două goluri diferență.

Pronosticuri Levante - Sevilla