Ljubljana - Trnava. Se anunță un duel încins între vecini.

Ziua de joi ne oferă prima manșă din faza play-off-ului marca Europa League, având în prim plan formații care au realizat lucruri importante în campionatele lor sau chiar pe plan european, fiind o șansă importantă pentru a mai scrie odată istorie, de această dată în grupele celei de a doua competiții ca valoare. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Ljubljana și Trnava , partidă programată de la ora 21:30 pe Stadion Stozice.

Ljubljana, gazda acestei partide, primește vizita echipei vecine din Slovacia în calitate de favorită la câștigarea jocului, dar nu și la calificare deoarece diferența de valoare este destul de apropiată. În prima manșă din turul 3 preliminar, slovenii au realizat un joc extrem de consistent, cu multe faze de poartă, fructificând majoritatea ocaziilor, luând astfel o opțiune importantă la calificare după 4-0 contra finlandezilor de la HJK. Poate cel mai important lucru care trebuia de apreciat era faptul că au reușit să nu primească gol pe teren propriu, arătând o forță în zona defensivă. În deplasarea din Finlanda, slovenii au izbutit un nou succes, cu 1-4 de această dată, iar cu siguranță ofensiva celor de la Ljubljana pare să aibă un moral excelent înaintea duelului contra slovacilor.

Spartak Trnava, oaspetele acestei dispute, pleaca cu sansa a doua la calificare conform bookmakerilor. Formatia din Slovacia a pornit aventura europeană în urmă cu o lună când a reușit să elimine echipa din Bosnia, Zrinjsk, cu scorul de 2-1 la general oferindu-i șansa să se apropie tot mai mult de play-off. Turul 2 preliminar a neutralizat orice șansă la calificare la auzul veștii că vor disputa o dublă manșă contra experimentatei Legia Varșovia, dar lucrurile nu au stat deloc așa. Trnava a reușit imposibilul, calificându-se astfel în defavoarea polonezilor. Minunea nu a continuat pentru slovaci care nu au mai reușit să acceadă în play-off-ul UCL datorită eliminării suferite în fața celor de la Steaua Roșie Belgrad, destul de nemeritat pe alocuri deoarece jocul prestat de către aceștia a fost demn de acea competiție, continuând astfel în UEL și încercând să se califice în grupe.

Vom avea parte de un duel între vecini care cu siguranță nu vor ține gardea sus și se vor ataca unul pe celălalt în privința obținerii unui rezultat pozitiv. Am încredere în echipa slovenă care se află într-o formă foarte bună în acest moment și are mari șanse să nu piardă acest joc ba chiar să își adjudece victoria dacă șansa va fi de partea ei.

Pronosticuri Ljubljana - Trnava