Legia - Dudelange. Polonezii se află într-o situație critică.

Turul 3 din Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Legia Varșovia și Dudelange, programat de la ora 22:00 pe Stadion Wojska Polskiego.
legia

Legia Varșovia, gazda acestei dispute, pornește cu primă șansă la victorie datorită terenului propriu și al faptului că deține un lot mult mai competitive decât combatanta din această seară. Echipa antrenată de croatul Klafuric traversează poate cel mai slab început de sezon competițional, dar și european, suferind extrem de mult pe faza defensivă. După pierderea trofeului Supercupei Poloniei în fața celor de la Arka cu scorul de 2-3, Legia a traversat o perioadă continuă de insuccese. Deși a reușit să se califice împotriva celor de la Cork, aceasta nu a mai reușit să treacă și de Spartak Trnava, fiind eliminate de echipa slovacă care totuși are un lot mult mai slab valoric. Astfel că, este nevoită să continue aventura europeană în UEL, fiind nevoită să se califice în grupe pentru a se împăca cu suporterii. Clubul polonez a remizat în ultima partidă din campionat, 0-0 ,pe teren propriu cu Lechia.

Dudelange, oaspetele acestei partide, se deplasează până în Polonia pentru a juca meciul tur din aceste semifinale de calificare din UEL. Echipa din Luxemburg este la prima participare în asemenea tur preliminar și este pregătită să se apropie cu pași repezi de play-off. Dudelange a debutat și ea în UCL de unde a fost eliminată de către echipa din Ungaria, MOL Vidi, după două prestații totuși care au fost relative bune, dar care nu au adus calificarea pentru clubul luxemburghez. Se vede nevoită și aceasta să se dueleze în cea de a doua competiție majoră din Europa, UEL, care totuși i se potrivește mai bine decât UCL. În turul precedent a reușit să elimie formația din Kosovo, pe Drita cu scorul de 3-2 la general și este pregătită astfel de o confruntare pe cinste contra polonezilor de la Legia.

Este cert faptul că Legia Varșovia nu ar trebui să întâmpine probleme cu o asemenea echipă, de o asemenea valoare, dar la felul cum se derulează lucrurile pentru clubul polonez în acest început de sezon, ne putem aștepta la orice deznodământ mai ales că nu mai sunt în joc milioanele de euro din UCL. Cred totuși că vom avea parte de un joc controlat de polonezi, adjudecându-și în final victoria, dar bucurând și fanii cu minim 3 goluri înscrise în poarta luxemburghezilor.

Pronosticuri Hoffenheim - Dortmund