Kairat Almaty - AZ Alkmaar. Kazacii au avantajul terenului propriu.

Ziua de joi ne oferă o serie impresionantă de partide care cu siguranță vor oferi publicului european un spectacol fotbalistic. Unul din aceste jocuri este cel dintre Kairat Almaty și AZ Alkmaar, meci programat de la ora 18:00 pe stadionul din Kazahstan. Cele două formații sunt destul de echilibrate, într-adevăr olandezii având o experiență și o valoare în plus, dar terenul și atmosfera o poate ajuta pe echipa kazacă să reușească calificarea.

Kairat Almaty, gazda acestei dispute, pornește cu șansa a doua la calificare, dar și la câștigarea meciului deoarece va avea în față o formație extrem dificilă. Echipa condusă de la margine de spaniolul Ferrer a reușit să se califice în acest tur grazie victoriei în dublă manșă în fața celor de la Engordany. Luxemburghezii nu au reușit mare lucru în aceste partide contra kazacilor care și-au arătat valoarea individuală marcând de nu mai puțin de 10 ori în poarta acestora. Eppel a înscris 5 goluri în cele două jocuri și este pregătit să realizeze și contra olandezilor această ispravă. Norocul kazacilor este faptul că se află în plin campionat, tonusul de joc fiind unul aproape de maximum datorită meciurilor din fiecare etapă.

AZ Alkmaar, oaspetele acestei manșe tur, se deplasează până în Kazahstan pentru a juca împotriva unei formații care este pregătită să îi pună mari probleme. Olandezii conduși de Van den Brom au reușit să se califice în acest tur preliminar datorită poziției 3 ocupate în sezonul trecut, loc ce a fost aplaudat de fanii formației din Alkmaar deoarece a reprezentat o performanță excelentă pentru acest club. Cu 71 de puncte, Alkmaar a arătat o forță incredibilă în fața unor formații de top din Olanda, reușind să înscrie cca 72 de goluri. Anul acesta își doresc să repete performanța și să acceadă în grupele UEL, lucru care de altfel va fi destul de complicat, și bineînțeles cheia se află în fiecare pas mic pe care îl vor face. Dorin Rotariu, noua achiziție a celor din Alkmaar, este dornic să debuteze la clubul olandez cu care speră să nu plece învins din Kazahstan, mai ales că perioada de pregătire a fost una foarte bună pentru jucătorii lui Van den Brom, reușind să câștige majoritatea jocurilor amicale, arătând un tonus exelent.

Ocupanta locului 3 din sezonul precedent din Olanda va avea o misiune grea în Kazahstan mai ales că va juca pe un teren sintetic ce le va pune mari probleme jucătorilor lui Alkmaar, dar profesionalismul trebuie să își spună cuvântul în astfel de momente. Cred că vor reuși să marcheze pe terenul kazacilor, și chiar să nu piardă acest joc, fiind convins că nu au cum să rateze calificarea în fața unui club relativ mic în fotbalul european.

Pronosticuri Niedercorn - Ufa