Jagiellonia - Gent. Belgienii sunt mai experimentați.

Turul 3 din Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Jagiellonia și Gent, programat de la ora 20:00 pe Stadion Miejksi.

Jagiellonia, gazda acestei prime manșe, este cotată cu șansa a doua la calificare, dar și la câștigarea jocului, deși va avea terenul propriu de partea ei, urmând să dea piept cu un adversar mult mai experimentat și mai valoros. Clubul polonez condus de la margine de Mamrot a reușit până acum să strângă o serie de meciuri care îl pot ajuta la calificarea în turul următor. Jagiellonia a disputat doar un tur european până în acest moment, în compania portughezilor de la Rio Ave, reușind să îi elimine cu un 5-4 la general, partida din Portugalia fiind cea mai spectaculoasă din orice seară de UEL, marcându-se de 4 ori în fiecare poartă. Jocul polonezilor suferă foarte mult la capitolul defensivă, dar compartimentul ofensiv se pare că își face treaba chiar mai bine ca în sezonul trecut.

Gent, oaspetele acestei partide, vine pe terenul celor de la Jagiellonia pentru a încerca să debuteze cu dreptul în această nouă campanie a cupelor europene. Formația belgiană condusă de la margine de Yves Vanderhaeghe nu a strâns prea multe minute oficiale odată cu debutul de sezon, dar antrenorul acesteia speră la ora jocului, băieții săi să fie apți pentru a reuși un rezultat pozitiv. Gent nu a început prea bine campionatul, suferind prima înfrângere chiar la debutul în noul sezon, pe terenul celor de la Standard Liege, scor 3-2 în favoarea formației lui Răzvan Marin, iar jocul din acest weekend, albaștrii au izbutit doar un rezultat de egalitate împotriva celor de la Waregam, scor 1-1, și astfel se deplasează în Polonia cu destule probleme pe cap.

Polonezii știu foarte bine să fructifice ocaziile pe care le au, acest lucru demonstrând calitatea fotbaliștilor pe care îi are în dotare Mamrot, iar cu siguranță această calitate se va observa și în seara aceasta când aceștia vor profita cel puțin de erorile comise de belgieni. Lucrurile nu se prezintă chiar așa cum redau situația bookmakerii, Jagiellonia având destul de mari șanse să zboare spre Belgia săptămâna viitoare chiar un rezultat de egalitate, fiind convins că va reuși să marcheze în poarta albaștrilor.