Honved - Rabotnicki. Macedonenii au surprins plăcut în tur.

Prima zi din returul optimilor de calificări din Europa League oferă o serie de meciuri ce cu siguranță vor oferi un spectacol frumos iubitorilor de fotbal. Una dintre acestea este cea dintre Honved și Rabotnicki, duel ce este programat de la ora 19:00 în Ungaria. Macedonenii au reușit un rezultat extrem de important în partida tur, câștigând cu scorul de 2-1, și pornind cu mari șanse spre calificare, în timp ce maghiarii mai au multe de rezolvat pentru a încerca marea cu sarea în acest retur.

Honved, gazda acestei dispute, desi a pierdut partida din tur din Macedonia, este favorita la castigarea meciului retur, dar si la calificare. Formatia din Budapesta este privita ca fiind mult mai valoroasa decat clubul macedonean, si cu siguranta lucrurile vor sta cu totul altfel in capitala Ungariei. Honved nu a reusit prea multe in tur, avand doar 3 sanse de gol clare si o posesie de 51%. Fiind primul meci oficial, se poate ca fotbalistii lui Honved sa porneasca mai greu si sa aiba ceva probleme de asezare tactica, defensiva gresind la cele doua goluri. Diferenta s a facut pe flancuri unde Honved are ceva probleme pe care antrenorul Attila Supka spera sa le fi rezolvat in aceasta saptamana de pauza.

Rabotnicki, oaspetele acestei partide, se deplaseaza pana in Ungaria din postura de outsider si spera sa plece calificata din Budapesta. Formatia macedoneana a realizat un joc fantastic pe teren propriu contra celor de la Honved, castigand cu scorul de 2-1, permitandu-i sa spere in continuare la calificare. Sharkoski si Petkovski au reusit sa inscrie cele doua goluri pentru Rabotnicki, atacantii acesteia fiind un cuplu extrem de bun din punct de vedere comunicativ. Macedonenii mai au 90 de minute de tras pentru calificare, dar cu un gol marcat pot visa la faza urmatoare.

Cele doua formatii se afla intr un echilibru destul de perfect deoarece gazdele sunt favorite pe hartie de catre specialisti deoarece au terenul propriu de partea lor si experienta grupului, in timp ce macedonenii sunt favoriti in practica, castigand turul cu scorul de 2-1, avand un avantaj destul de important. Partida retur ramane destul de imprevizibila, cel mai bun pronostic fiind cel pe goluri deoarece dupa jocul prestat anterior, apararile acestora pot ceda oricand.