HJK - O.Ljubljana. Finlandezii sunt obligați să atace.

Returul cele de-a treia faze eliminatorii din calificările pentru grupele Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre HJK și O.Ljubljana programat de la ora 19:00 pe Telia 5G-Areena.

HJK, gazda acestei dispute, este cotată cu șansa a doua la calificare datorită rezultatului extrem de slab obținut în partida tur. Campioana en-titre din Finlanda a reușit până acum să impresioneze pozitiv prin jocul ei, fotbaliștii săi fiind extrem de calculați și de motivați la fiecare partidă, de aici provenind și rezultatele pozitive din ultima vreme. Totuși, odată cu eliminarea în fața celor de la BATE Borisov din UCL, formația finlandeză nu s-a mai interesat de cupele europene, ne dorind să se implice în lupta pentru grupele UEL, fiind demolată în Slovenia cu un neverosimil 3-0 care nu îi mai oferă aproape nicio șansă la calificare, mai ales că jocul acesteia a fost unul extrem de slab care nu a creat niciun fel de problemă adversarului.

O.Ljubljana, oaspetele acestei partide, vine în Finlanda într-o postură destul de relaxantă după jocul prestat în tur când a reușit să câștige cu scorul de 3-0, fiind astfel destul de sigură că nu prea poate să piardă calificarea, deși minunile pot apărea oricând într-o asemenea competiție. Slovenii au realizat un joc extrem de consistent, cu multe faze de poartă, fructificând majoritatea ocaziilor, luând astfel o opțiune importantă la calificare. Poate cel mai important lucru care trebuie apreciat este faptul că au reușit să nu primească gol pe teren propriu, arătând o forță în zona defensivă, încercând pe cât se poate și în această deplasare să păstreze același tonus. Victoria din campionat în fața celor de la Triglav din acest weekend, scor 4-0, le oferă un moral excelent înaintea deplasării din Finlanda.

Am încredere în forța ofensivă a celor două formații care cu siguranță vor întreține acest joc cu cel puțin 3 reușite, ambele având șanse să marcheze în această confruntare, fiind sigur că finlandezii se vor avânta încă din primul minut în atac încercând pe cât posibil să mai reducă din diferența de scor din manșa tur.

Pronosticuri HJK - O.Ljubljana