Gent - Jagiellonia. Albaștrii sunt favoriți la calificare.

Returul cele de-a treia faze eliminatorii din calificările pentru grupele Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Gent și Jagiellonia, programat de la ora 21:30 pe Ghelamco Arena.

Gent, gazda acestei partide, primește vizita celor de la Jagiellonia în această manșă retur pe care speră să o câștige la fel ca cea precedentă din Polonia, când a reușit să plece înapoi spre casă cu un rezultat excelent. Formația belgiană condusă de la margine de Yves Vanderhaeghe nu a strâns prea multe minute oficiale odată cu debutul de sezon, dar antrenorul acesteia speră la ora jocului, băieții săi să fie apți pentru a reuși un nou rezultat pozitiv. Belgienii au câștigat pe terenul polonezilor cu scorul de 0-1, fiind de departe formația mai bună care merită să se califice mai departe în play-off. Gent nu a început prea bine campionatul, suferind prima înfrângere chiar la debutul în noul sezon, pe terenul celor de la Standard Liege, scor 3-2 în favoarea formației lui Răzvan Marin, urmând apoi un egal contra celor de la Waregam, scor 1-1. Descătușarea a venit weekendul acesta când albaștrii s-au impus în fața celor de la Waasland, scor 4-1, și este pregătită să se lupte cu echipa poloneză de la egal la egal.

Jagiellonia, oaspetele celei de a doua manșe din acest tur preliminar, este cotată cu șansa a doua la calificare, dar și la câștigarea jocului, urmând să dea piept cu un adversar mult mai experimentat și mai valoros. Clubul polonez condus de la margine de Mamrot a reușit până acum să strângă o serie de meciuri care îl pot ajuta la calificarea în turul următor. Jagiellonia a disputat doar un tur european până în acest moment, în compania portughezilor de la Rio Ave, reușind să îi elimine cu un 5-4 la general, partida din Portugalia fiind cea mai spectaculoasă din orice seară de UEL, marcându-se de 4 ori în fiecare poartă. Jocul polonezilor suferă foarte mult la capitolul defensivă, dar compartimentul ofensiv se pare că își face treaba chiar mai bine ca în sezonul trecut. Cu toate acestea, în manșa tur din Polonia, galben-roșii au primit un singur gol din partea formației belgiene, ne reușind să marcheze niciunul, plecând astfel spre Ghelamco Arena total descoperită, conștientizând totuși că are de întors un rezultat de altfel destul de fragil

Polonezii știu foarte bine să fructifice ocaziile pe care le au, acest lucru demonstrând calitatea fotbaliștilor pe care îi are în dotare Mamrot, iar cu siguranță această calitate se va observa în seara aceasta când aceștia vor trebui să profite la maximum de orice mică eroare a belgienilor. Totuși, am încredere în Gent și într-o calificarea a acesteia, fiind convins că se va impune în acest joc, dar cu siguranță nu va scăpa fără gol primit.

Pronosticuri Bayern Munchen - Augsburg