Gent - Bordeaux. Duel între două formații de top din Europa.

Ziua de joi ne oferă prima manșă din faza play-off-ului marca Europa League, având în prim plan formații care au realizat lucruri importante în campionatele lor sau chiar pe plan european, fiind o șansă importantă pentru a mai scrie odată istorie, de această dată în grupele celei de a doua competiții ca valoare. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Gent și Bordeaux, partidă programată de la ora 21:45 pe Ghelamco Arena.
Bordeaux

Gent, gazda acestei partide, primește vizita celor de la Bordeaux în această manșă tur pe care speră să o câștige la pentru a spera în continuare la calificare. Formația belgiană condusă de la margine de Yves Vanderhaeghe nu a strâns prea multe minute oficiale odată cu debutul de sezon, dar antrenorul acesteia speră la ora jocului, băieții săi să fie apți pentru a reuși un nou rezultat pozitiv. Belgienii au câștigat pe terenul polonezilor în prima manșă a turului 3 cu scorul de 0-1, fiind de departe formația mai bună care merita să se califice mai departe în play-off. Aceasta a venit după victoria de pe teren propriu scor 3-1, și astfel belgienii se luptă pentru accederea în grupe cu un adversar extrem de dificil.Recent au câștigat în campionat cu 3-2 în fața celor de Eupen, având astfel un moral excelent înaintea disputei contra francezilor.

Bordeaux, oaspetele acestei partide, pornește conform caselor de pariuri cu prima șansă la calificare datorită lotului net valoros pe care îl deține, dar cu cea de a doua la victorie în această seară deoarece forma de moment este una complet diferită, fiind în dezavantajul francezilor. Formația franceză a reușit să câștige duelul din prima manșă a turului 3 cu scorul de 1-3 contra celor de la Mariupol, și astfel putea borda duelul din mai multe unghiuri, ne având nevoie totuși de un joc prea agresiv, încercând pe cât posibil din acel moment să se menajeze și pe jocurile din campionat care de altfel sunt foarte importante pentru clubul din Bordeaux.Aceasta a pierdut din păcate chiar prima etapă din acest nou sezon pe teren propriu în fața celor de la Strasbourg, scor 0-2, și au avut nevoie rapidă de o victorie, aceasta fiind rezolvată în manșa retur contra ucrainenilor, scor 2-1. Moralul francezilor încă nu s-a rezolvat deoarece recent au pierdut încă un joc în Ligue 1 în fața celor de la Toulouse.

Ambele formații merită să se califice în grupele UEL, dar nu mai cea care va reuși să abordeze din toate punctele de vedere eficient această dublă manșă va merita locul mai departe. Voi miza pe o partidă pe care clubul francez nu are cum să o piardă, având mari șanse să asistăm la un joc cu cel puțin un gol de ambele părți mai ales că atacul este unul extrem de puternic atât la belgieni cât și la francezi.

Pronosticuri Fenerbache - Besiktas