Ferencvaros - Maccabi Tel Aviv. Arde întreaga Budapesta.

Optimile de calificare din Europa League se dispută și în această zi de joi având în rol principal câteva echipe destul de importante. Una dintre acestea este Maccabi Tel Aviv, formația israelită care an de an se luptă într-o cupă europeană. Debutează în aceste calificări contra celor de la KUPS, echipă ce activează în campionatul Finlandei.Primul tur se va disputa pe tărâmul finlandez, partida fiind programată de la ora 19:00.

Ferencvaros, formația gazdă a acestui tur al optimilor de calificare, va avea o misiune dificilă contra trupei din Israel.Ungurii nu sunt la prima experiență de acest tip, anul trecut au reușit să se califice până în sferturile de calificare, dar acolo drumul acestora s-a oprit odată cu eliminarea de către Midtjylland. Ferencvaros a terminat pe locul 2 în sezonul trecut fiind totuși la o diferență de doar două puncte de prima poziție, lucru care a creat o mare dezamăgire la Budapesta. Întregul sezon s-a derulat foarte bine pentru această formație care deși a pierdut doar 3 jocuri, aceasta a reușit să marcheze 69 de goluri, un procentaj foarte bun din punct de vedere ofensiv, comunicarea cu apărarea fiind una excelentă. Pregătirea a început pentru echipa maghiară care a disputat deja două amicale încercând pe cât posibil sa aducă fotbaliștii într-o formă relativ acceptabilă.

Maccabi Tel Aviv, oaspetele de seamă din aceste optimi de calificare, o va întâlni pe Ferencvaros, fiind primul tur al acestei manșe. Israeliții dețin o experiență  importantă în cupele europene, lucru care poate conta decisiv în vederea calificării chiar și fără un lot foarte bine pus la punct. Dacă înainte, Maccabi Tel Aviv se lupta pentru UCL, de câțiva ani, eforturile jidanilor sunt în zadar, iar aceștia trebuie să se mulțumească cu participarile în UEL, competiție de altfel care poate fi un ajutor pentru creșterea jucătorilor tineri. Sezonul precedent nu a reușit să se impună, terminând pe 2. Cele trei meciuri amicale au fost oarecum de ajutor atât pentru fotbaliști cât și pentru staff-ul tehnic care va știi ce să corecteze și pe ce să pună accentul înaintea începerii acestei duble manșe.

Israeliții pleacă favoriți în această luptă pentru a-și asigura un loc în turul următor, dar cu siguranță va fi extrem de greu să se impună la Budapesta unde atmosfera este una incendiară. Cred că Ferencvaros nu poate pierde acest joc dacă stăm să privim totuși și la experiența lui Maccabi Tel Aviv pe teren străin unde aceasta nu se simte prea comfortabil.

Pronosticuri Burnley - Basaksehir