FCSB - Rudar. Roș-albaștrii nu pot pierde biletul spre următorul tur.

Ziua de joi ne oferă o serie impresionantă de partide care cu siguranță vor oferi publicului european un spectacol fotbalistic. Unul din aceste jocuri este de altfel important pentru fotbalul românesc, FCSB și Rudar urmând să se confrunte de la ora 21:30 pe Național Arena. Roș albaștrii s-au impus destul de categoric prin prisma jocului în Slovenia, reușind să câștige de altfel cu 2-0, și emit cele mai mari pretenții la calificare, lucru de altfel realizabil dacă jocul va decurge în aceeași manieră pentru aceștia.
fcsb rudar

FCSB, gazda acestei partide, pornește cu prima șansă la câștigarea jocului și implicit la calificare deoarece deține un lot mai valoros, fiind ajutată de altfel și de rezultatul din Slovenia. Echipa lui Nicolae Dică a ratat câștigarea titlului în urmă cu un sezon, și iată cum trebuie să se mulțumească cu o participare în preliminariile Europa League. Principalul obiectiv pentru fcsb-iști este calificarea în grupe, lucru pe care vor încerca să îl atingă, dar în principal să își așeze foarte bine jocul în acest nou sezon competițional care deocamdată cam scârțâie. În prima etapă a comis-o la Giurgiu, pierzând cu un 1-0 sec, urmând de altfel deplasarea de la Rudar care s-a dovedit un duș rece pentru băieții lui Dică care au sperat că lucrurile vor intra pe un făgaș bun. Acest fapt nu a fost chiar atât de eficient pentru ca a urmat o mică dezamăgire în derby-ul cu Dinamo, scor 3-3,  datorită faptului ca a reușit să conducă de trei ori, și tot de atâtea ori fiind egalată, arătând o lipsă de maturitate în joc. Roș albaștrii au multe de îndreptat pe zona defensivă, mai ales că au primit 3 goluri din partea dinamoviștilor jucând cu doi mijlocași la închidere. Cu toate acestea, FCSB-ul are șanse să se impună dacă se va prezenta măcar în aceeași manieră ca în Slovenia

Rudar, oaspetele acestei dispute, pornește cu șansa a doua calificare cât și la câștigarea meciului deoarece deține un lot mult mai slab din punct de vedere valoric, dar și din punct de vedere al experienței. Formația slovenă a prins ultimul bilet către aceste preliminarii destul de nemeritat dacă privim în clasament la faptul că există o diferență clară între Rudar și cele trei formații de pe primele locuri. Rudar a strâns doar 50 de puncte în sezonul trecut, echipă care nu a impresionat deloc de-a lungul campionatului, încercând de această dată să își întreacă propriile limite. Rudar a reușit să se califice în fața celor de la Tre Fior cu scorul de 10-0 la general, dar lucrurile par să se oprească aici. Amintind mai sus faptul că a prins nemeritat locul sau cel puțin destul de forțat, slovenii și-au arătat limitele contra roș-albaștrilor, fiind o echipă într-adevăr modestă, care nu poate emite pretenții la calificare în fața unor formații ca FCSB. Deplasarea din România poate să fie doar de bun augur prin prisma jocurilor europene care o pot căli pe Rudar pentru următorii ani, calificarea fiind destul de departe.

Tănase&Co au în continuare multe de demonstrat la FCSB, iar un joc european cu o echipă de un calibru destul de slab poate fi șansa unei continuități a formei bune prin care trec aceștia. FCSB-ul are șanse să se mai impună odată, chiar la două goluri diferență, Dică dorind în principal să nu primească gol pentru a crește oarecum și moralul jucătorilor din spate.

Pronosticuri Levante - Sevilla