FC Viitorul - Vitesse. Ambiția își va spune cuvântul.

Ziua de joi ne oferă o serie impresionantă de partide care cu siguranță vor oferi publicului european un spectacol fotbalistic. Unul din aceste jocuri este cel dintre Viitorul și Vitesse, meci programat de la ora 18:00 pe stadionul din Ovidiu. Prima echipă românească care deschide seria jocurilor europene din această zi, și care de altfel va avea în față un adversar extrem de dificil. Rămâne de văzut ce tactică va aborda Gică Hagi, și dacă olandezii se vor prezenta cu același tonus ca în sezonul trecut.
viitorul

Viitorul, formația lui Gheorghe Hagi, primește vizita celor de la Vitesse, o formație care le va crea mult mai multe probleme decât luxemburghezii. Constănțenii pornesc cu șansa a doua la calificare, dar speră să realizeze minunea în fața olandezilor. Tinerii Regelui Hagi sunt la a doua experiență de acest fel, anul trecut pierzând atât turul din UCL cât și play-off-ul din UEL, Apoel și respectiv Salzburg, fiind formațiile care s-au opus visului european acestor copii. Viitorul a reușit să elimine formația Racing Luxemburg în turul precedent, cu un 2-0 la general, golurile fiind marcate în deplasare. Jocul de pe teren propriu a fost slab pentru echipa lui Hagi care are multe de îndreptat pentru a reuși o nouă calificare. Lipsa de luciditate și de calm din fața porții s-a văzut și în partida din campionat pierdută în fața nou-promovatei Dunărea Călărași.

Vitesse, oaspetele acestei manșe tur, primește din partea caselor de pariuri prima șansă la calificare, dar și la câștigarea jocului datorită lotului mult mai valoros și a experienței pe care o dețin fotbaliștii olandezi. Formația condusă de pe bancă de olandezul Sturing a reușit să se califice în UEL datorită barajului câștigat în fața celor de la Utrecht în sezonul trecut, realizând o dublă incredibilă cu nu mai puțin de 5 goluri marcate de cei de la Vitesse. Anul acesta își doresc să repete performanța și de ce nu să reușească o calificare în UCL, dar pentru acest lucru au nevoie de un start bun de campionat, și respectiv o constanță în rezultate, lucru ce nu s-a observat în campionatul precedent. Perioada de pregătire a fost una relativă eficientă pentru echipa lui Sturing care deși a pierdut câteva jocuri împotriva celor de la Wolfsberger și Șahtior, partide amicale de altfel, lucrurile sunt pe o cale ascendentă pentru clubul olandez.

Cu siguranță vom avea parte de un meci destul de încins la Ovidiu. Tinerii lui Hagi au multe de demonstrat, iar un meci în cupele europene este o oportunitate excelentă pentru aceștia. Vom vedea dacă vor avea motivația necesară să câștige acest joc sau olandezii vor fi peste ei la toate capitolele. Cred că Vitesse se poate impune datorită experienței pe care o deține, dar cu siguranță se vor chinui destul de mult deoarece este primul joc din acest sezon competițional, iar multe lucruri încă nu sunt reglate la clubul olandez.

Pronosticuri Kairat Almaty - Sigma Olomouc