FC Copenhaga - CSKA Sofia. Bulgarii speră în continuare în șansele lor.

Returul cele de-a treia faze eliminatorii din calificările pentru grupele Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre FC Copenhaga și CSKA Sofia, programat de la ora 19:30 pe Telia Parken.

FC Copenhaga, gazda acestei dispute, primește vizita bulgarilor pe tărâm nordic și va încerca să scoată un rezultat favorabil accederii în următoarea fază eliminatorie din UEL. Formația daneză condusă de la margine de Solbakken a debutat în UEL în urmă cu o lună când a reușit să elimine clubul finlandez, KUPS, cu scorul de 2-1 la general. A urmat apoi un alt club nordic, Stjarnan, islandezii încercând pe cât posibil să reușească miracolul care însă nu a venit datorită jocului excelent practicat în ambele meciuri de către danezi. Turul 3 a oferit un stres mai mare pentru danezi care au știut să îi facă față, câștigând la Sofia cu scorul de 2-1 și luând astfel o opțiune serioasă la calificare. FC Copenhaga a început destul de șters campionatul, cu un egal și o înfrângere, dar în acest moment lucrurile s-au îndrptat pentru clubul danez care a reușit trei victorii consecutive, ultima venind în fața celor de la Brondby weekendul acesta, scor 3-1.

CSKA Sofia, oaspetele acestei manșe retur, se deplasează până în Danemarca pentru a izbuti minunea, primind astfel  cea de a doua șansă la calificare fiind clar echipa inferioară din punct de valoric și al experienței, dar și din cauza rezultatului din tur. Clubul bulgar condus de englezul El Maestro are un început de sezon european excelent până în acest moment, reușind să treacă de două tururi preliminare. Primul a fost cel mai dificil deoarece jocul fotbaliștilor bulgari era încă la început, aceștia având nevoie de minute pentru a-și intra în ritm. În cele din urmă au reușit să treacă de echipa letonă, FC Riga, și astfel s-a văzut calificată în turul 2, având ca adversar clubul austriac Admira. Scorul a fost de 6-1 pentru CSKA care aparent s-a lovit de o mare problemă, aceea de a fi cu un pas în afara Europei după prestația din tur în fața danezilor.Bulgarii au condus în prima jumătate, dar cartonașul roșu le-a dat peste cap întreaga tactică și implicit planurile pentru o victorie s-au risipit odată cu cele două goluri marcate de danezi.

Valoarea ambelor echipe de grupele UEL este incontestabilă, dar există doar un loc pentru una dintre ele pentru calificarea în play-off, de aceea vom avea parte de un joc destul de încins, cu două formații care vor da totul pentru calificare. Merg pe mâna danezilor care se prezintă mult mai bine din punct de vedere tactic, având de partea lor și experiența. Cred că vor câștiga și de această dată, mai ales că terenul din Danemarca este unul pe placul nordicilor care cu siguranță vor înscrie minim două goluri.