Dudelange - Legia. Luxemburghezii pot scrie istorie în această seară.

Returul cele de-a treia faze eliminatorii din calificările pentru grupele Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Dudelange și Legia Varșovia, programat de la ora 21:00 pe Stade Josy Barthel.
Dudelange legia

Dudelange, gazda acestei partide, primește vizita echipei din Polonia pentru a juca meciul retur din această fază eliminatorie în care își pun mari speranțe întreaga națiune. Echipa din Luxemburg este la prima participare în asemenea tur preliminar și este pregătită să se apropie cu pași repezi de play-off. Dudelange a debutat și ea în UCL de unde a fost eliminată de către echipa din Ungaria, MOL Vidi, după două prestații totuși care au fost relative bune, dar care nu au adus calificarea pentru clubul luxemburghez. Se vede nevoită și aceasta să se dueleze în cea de a doua competiție majoră din Europa, UEL, care totuși i se potrivește mai bine decât UCL. În turul precedent a reușit să elimie formația din Kosovo, pe Drita cu scorul de 3-2 la general. Duelul contra polonezilor pe terenul acestora rămâne în istoria calificării cupelor europene și a clubului polonez care a rămas mut o întreagă Europă după ce Dudelange a reușit să câștige cu scorul de 2-1, și este favorită la calificare din punct de vedere al jocului, deoarece casele de pariuri nu au prea multă încredere în formația luxemburgheză că va reuși minunea până la capăt.

Legia Varșovia, oaspetele acestei dispute, pornește cu primă șansă la victorie deoarece deține un lot mult mai competitive decât combatanta din această seară, dar rezultatul din tur o avantajează sub nicio formă pe formația poloneză. Echipa antrenată de croatul Klafuric traversează poate cel mai slab început de sezon competițional, dar și european, suferind extrem de mult pe faza defensivă. După pierderea trofeului Supercupei Poloniei în fața celor de la Arka cu scorul de 2-3, Legia a traversat o perioadă continuă de insuccese. Deși a reușit să se califice împotriva celor de la Cork, aceasta nu a mai reușit să treacă și de Spartak Trnava, fiind eliminate de echipa slovacă care totuși are un lot mult mai slab valoric. Astfel că, este nevoită să continue aventura europeană în UEL, competiție din care este foarte aproape să iasă dacă jocul din Luxemburg nu le va oferi polonezilor minim o victorie. Acesta a pierdut prima manșă din Varșovia în fața celor de la Dudelange, primind o lecție de fotbal dezinvolt.

Cu siguranță luxemburghezii nu vor aborda sub nicio formă jocul dintr-un unghi defensiv deoarece cunoaște capacitatea fotbaliștilor polonezi și sunt siguri că breșele pe care vor încerca să le închidă, mai devreme sau mai târziu se vor sparge la ivirea atacurilor verzilor. Voi miza astfel pe un rezultat cu cel puțin 3 goluri pe tabelă, dar și pe bucuria formației luxemburgheze la finalul jocului.

Pronosticuri Partizan - Besiktas