Dinamo Zagreb - Fenerbache. Croații au reușit a 14-a calificare într-o cupă europeană în ultimele două decenii

Zagreb-ul arde în această seară odată cu începerea celei de a doua competiții ca importantă în Europa și anume UEL din care fac parte și croații. Dinamo Zagreb se va confrunta începând cu ora 22:00 contra celor de la Fenerbache pe stadionul din Croația unde speră să le poarte noroc și astfel să debuteze cu dreptul în grupa D.

Dinamo Zagreb are o istorie destul de importantă în competițiile europene, fiind abonată în mod regulat la grupele uneia dintre acestea, un fapt ce merită aplaudat de orice formație care observă un asemenea parcurs al unei echipe de această manieră. Totuși, croații nu prezintă un buget uluitor de transferuri și salarii, dar se pare că profesionalismul este la cote înalte la conducerea lui Dinamo Zagreb care reușește să fie prezentă încă din sezonul 2004-2005 în grupele unei competiții europene. Doar anul trecut a fost excepția când croații au ratat calificarea în fața celor de la Skenderbeu. Aceștia pierdut șansa recent să acceadă în UCL datorită unei duble pierdute în fața elvețienilor de la Young Boys, scor 3-3 la general, galbenii reușind să marcheze de 2 ori la Zagreb și iată cum croații sunt trimiși în UEL.

Dinamo Zagreb echipa probabila: Livakovic, Leškovic, Leovac, Peric, Dilaver, Moharrami, Daniel Olmo, Šunjic, Kneževic, Gavranovic, Petkovic

Fenerbache rămâne totuși o echipă extrem de titrată în Turcia și care poate scrie oricând o nouă pagină de istorie dacă norocul va fi de partea ei în momente cheie. Turcii revin în UEL, competiție care i se potrivește mult mai bine decât UCL-ul care însă este extrem de depate pentru aceștia deoarece lipsa de valoare din cadrul lotului nu te poate conduce spre asemenea performanțe. Fener nu a mai făcut parte din grupele UEL din sezonul 2016-2017 când se lupta cu Manchester United, Feyenoord și Zorya, reușind atunci să acceadă în primăvara europeană unde era eliminată de Krasnodar. De atunci, turcii nu au mai făcut parte din grupele acestei competiții, șansă de care vrea să profite anul acesta. Valbuena&Co au fost la un pas de accederea în play-off-ul de UCL, dar Benfica s-a opus visului acesta, eliminând echipa din Turcia și trimițând-o direct în grupele UEL. În campionat lucrurile nu se prezintă prea bine pentru Fener care totuși a reușit să spargă gheața după trei rezultate negativ, venind weekendul acesta împotriva celor de la Konyaspor, scor 1-0 pe terenul verzilor.

Fenerbahce echipa probabila: Demirel, Kaldirim, Özbayrakli, Isla, Škrtel, Topal, Elmas, Potuk, Soldado, Ayew, Slimani.

Croații sunt favoriții bookmakerilor în această confruntare, aceștia văzându-i mai experimentați și mai valoroși pe alocuri, mai ales că partida se va disputa pe terenul de la Zagreb, un atuu extrem de important pentru formația lui Bjelica. Voi miza astfel pe un succes al lui Dinamo Zagreb în această seară care are puterea chiar să marcheze de două ori în poarta turcilor ce nu se prezintă deloc bine în compartimentul defensiv, suferind foarte mult la acest capitol, dovadă fiind cele 6 goluri primite în cele 5 jocuri de campionat.

Pronosticuri Torino - Napoli