Dinamo Minsk - Derry City. Echipa irlandeză, prea mică pentru această competiție.

A treia zi din returul optimilor de calificări din Europa League oferă o serie de meciuri ce cu siguranta vor oferi un spectacol frumos iubitorilor de fotbal. Una dintre aceste partide este cea dintre Dinamo Minsk și Derry City , duel ce este programat de la ora 18:00 în Belarus. Echipa gazdă a reușit să se impună în partida tur din Irlanda cu scorul de 2-0, astfel că pornește cu prima șansă la calificare, de această dată fiind dornică să crească cota la cel puțin 3 goluri marcate, fanii bielorușilor cerându-le jucătorilor spectacol.

Dinamo Minsk, gazda acestei dispute, este clar favorită în fața irlandezilor de la Derry City, casele de pariuri oferindu-le o cotă destul de mică bielurușilor. Acest lucru este și datorită lotului mult mai valoros și mai experimentat deținut de aceștia, dar și din cauza victoriei obținute în Irlanda cu scorul de 2-0, rezultat ce îi avantajează din toate punctele de vedere spre accederea în următoarea fază eliminatorie. Dinamo Minsk a arătat excelent în manșa tur, deși reușind să marcheze numai de două ori în poarta irlandezilor, aceasta și-a creat numai puțin de 17 ocazii de gol, având o posesie zdrobitoare de 61%, dovadă a calității formației din Belarus. Cu o prestație chiar mai bună, Dinamo Minsk cu siguranță va înregistra scorul zilei.

Derry City se deplasează tocmai în Belarus pentru a disputa returul din optimile de calificare în grupele Europa League. Formația din Irlanda este cotată cu șansa a doua la calificare, lucru care este destul de imposibil de realizat dacă privim la jocul prestat de echipa lui Kenny Shiels în tur. Derry City nu a reușit să creeze probleme echipei bieloruse pe care a tratat-o ca un adevărat oaspete, lăsând-o să defileze pe arena proprie. Într-adevăr, capacitatea irlandezilor este destul de limitată dacă privim la fotbalul practicat în țara respectivă, dar totuși, într-o cupă europeană, prestația trebuie să întreacă limitele dacă există o aspirație pe mai departe. Derry City nu deține niciun fel de ambiție, dovadă și jocul extrem de modest care cu siguranță se va repeta și în retur.

Bieluroșii pot defila pe teren propriu în fața suporterilor dacă vor avea o concentrare mult mai mare la finalizare și vor dori cu adevărat să realizeze scorul serii în Europa League. Dinamo Minsk este peste tot ce reprezintă clubul irlandez, iar din acest punct de vedere sunt de părere că aceasta va reuși un rezultat mare în țara natală, cel mai indicat pronostic fiind cel pe goluri.

Pronosticuri HJK - O.Ljubljana