CSU Craiova - RB Leipzig. Primul joc european pe noul Ion Oblemenco.

Returul cele de-a treia faze eliminatorii din calificările pentru grupele Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre CSU Craiova și RB Leipzig, programat de la ora 19:30 pe stadionul Ion Oblemenco.
craiova

CSU Craiova, gazda acestei partide, este cotată de casele de pariuri cu șansa a doua la victorie, pe merit ce-i drept dacă analizăm diferența de valoare, și bineînțeles la calificare. Craiovenii au trecut prin multe în această vară, perioada de transferuri punându-și amprenta destul de notabil asupra clubului, având nevoie de o reconstrucție rapidă la nivelul lotului, jucătorii tineri fiind baza în aceste momente. Se observă pe deplin plecarea celor două extreme, Băluță și Gustavo, dar Mangia are încredere în jucătorii din față că îi pot înlocui cu brio. Partida din Germania a fost una contestată de majoritatea specialiștilor din România care au atacat dur jocul prestat de olteni care au făcut mai mult anti joc, încercând să nu primească prea multe goluri în principal, atacul lipsind în majoritatea momentelor cu desăvârșire.Toate cele patru partide disputate în acest sezon au arătat lacune mari în ce privește atacul la clubul oltean. Recent au spart gheața pe terenul celor de la Călărași, reușind să câștige cu scorul de 1-3, așteptând returul cu nemții într-o atmosferă foarte bună.

RB Leipzig, oaspetele acestei dispute, pornește cu prima șansă la calificare datorită lotului net valoros pe care îl deține, dar și a faptului formația lui Ralf Ragnick, noul antrenor al celor de la Leipzig, a reușit să câștige categoric prima manșă disputată în Germania. Aceasta a prins sezonul precedent ultima poziție de UEL, fiind nevoită să dispute câteva tururi pentru a ajunge în grupele UEL, competiție în care a ajuns până în sferturi, fiind eliminată de francezii de la Marseille. Cu siguranță va fi un an dificil pentru nemți, dar care se vor baza pe omogenitatea grupului și pe cele câteva transferuri care speră să îi ajute în îndeplinirea obiectivelor. După calificarea fără prea mari emoții în fața celor de la Hacken, a urmat jocul contra craiovenilor care nici acesta nu le-a creat probleme nemților, pentru aceștia fiind un antrenament pentru duelurile din Bundesliga care vor începe peste două săptămâni.

Nemții nu ar trebui să prezinte nici în această deplasare prea mari emoții, deși craiovenii sunt pregătiți să dea totul pentru a ieși cu capul sus din această competiție, prea mare de altfel pentru o asemenea formație. Leipzig nu ar trebui să își facă probleme în privința câștigării partidei de pe Ion Oblemenco, dar ne putem aștepta la încă o reușită pentru clubul oltean în poarta nemților.

Pronosticuri CSU Craiova - Viitorul Constanța