CSKA Sofia - Riga FC. Adversar modest pentru vicecampioana Bulgariei.

Optimile de calificare din Europa League se dispută și în această zi de joi având în rol principal câteva echipe destul de importante. Una dintre acestea este CSKA Sofia, formația bulgară care va încerca să ajungă în grupele UEL având în vedere lotul ceva mai valoros decât în trecut. Debutează în aceste calificări contra celor de la Riga FC, echipă ce activează în campionatul Letoniei.Primul tur se va disputa pe tărâmul bulgar, partida fiind programată de la ora 20:45.

CSKA Sofia, gazda de seamă din aceste optimi de calificare, o va întâlni pe Riga FC, fiind primul tur al acestei manșe. Bulgarii deși nu dețin o experiență  importantă în cupele europene, lucru care poate conta decisiv în vederea calificării este valoarea și experiența lotului de jucători. CSKA Sofia în fiecare an a încercat să se lupte pentru primele poziții în campionat, sezonul trecut reușind să ocupe locul 2, poziție ce îi oferă prezența abia în preliminarile UEL, dar fanii speră la o calificare în grupe. Abia anul trecut au reușit să revină în prima ligă datorită unei retrogradări de către Federația Bulgară de Fotbal, lucru care a afectat serios stabilitatea clubului. Cantonamentul pentru noul sezon a început la jumătatea lunii trecute, iar de atunci bulgarii au disputat numai puțin de 5 amicale reușind să nu piardă niciul, iar în majoritatea să marcheze de cel puțin 2 ori, lucru care îl poate ajuta pe antrenor să aleagă cel mai bun 11 și cea mai bună tactică în vederea obținerii calificării.

Riga FC, formația oaspete a acestui tur al optimilor de calificare, va avea o misiune aproape imposibilă  contra echipei bulgare. Această formație este la prima experiență de acest fel, iar faptul că va debuta pe una dintre cele mai importante scene europene chiar în deplasare poate crea jucătorilor o stare de trac la începutul partidei, contând pe parcurs ca aceștia să își revină cât mai repede. Riga FC a terminat pe locul 3 în sezonul trecut fiind totuși la o diferență destul de mare de prima poziție. Echipa letoniană nu este una nici ofensivă nici defensivă, balansându-se între a se apăra și ataca, impunându-și stilul în funcție de adversar. Cu siguranță tactica va fi una ceva tinde spre zona defensivă, dar fiind destul de dornică să marcheze măcar odată, golul în deplasare fiind foarte important în privința calificării. Faptul că sunt în plin sezon, iar jucătorii au destule de meciuri în picioare, aceștia pot avea motivația necesară ca să realizeze o partidă mare.

Cu siguranță CSKA Sofia este net favorită în privința calificării mai ales că lotul bulgarilor s-a apropiat de rezultatele obținute de campioana Ludogorets, iar din acest punct de vedere, cu un stadion plin în Capitală, aceasta nu are cum să rateze victoria. Cred că gazdele acestui tur se pot impune, chiar cu un scor de la două goluri în sus.

Pronosticuri Niedercorn - Ufa