CSKA Sofia - FC Copenhaga. Nordicii în pași înceți, dar siguri spre play-off.

Turul 3 din Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre CSKA Sofia și FC Copenhaga, programat de la ora 20:45 pe Nacionalen Stadion Vasil Levski.

CSKA Sofia, gazda acestei partide, va împărți șansele cu adversarul în această seară la câștigarea jocului, dar o primește pe cea de a doua la calificare fiind clar echipa inferioară din punct de valoric și al experienței. Clubul bulgar condus de englezul El Maestro are un început de sezon european excelent până în acest moment, reușind să treacă de două tururi preliminare. Primul a fost cel mai dificil deoarece jocul fotbaliștilor bulgari era încă la început, aceștia având nevoie de minute pentru a-și intra în ritm. În cele din urmă au reușit să treacă de echipa letonă, FC Riga, și astfel s-a văzut calificată în turul 2, având ca adversar clubul austriac Admira. Scorul a fost de 6-1 pentru CSKA care mai are doar un hop înainte de play-off, dar misiunea se prezintă extrem de dificilă.

FC Copenhaga, oaspetele acestei prime manșe, se deplasează până la Sofia pentru a încerca să scoată un rezultat favorabil accederii în următoarea fază eliminatorie din UEL. Formația daneză condusă de la margine de Solbakken a debutat în UEL în urmă cu o lună când a reușit să elimine clubul finlandez, KUPS, cu scorul de 2-1 la general. A urmat apoi un alt club nordic, Stjarnan, islandezii încercând pe cât posibil să reușească miracolul care însă nu a venit datorită jocului excelent practicat în ambele meciuri de către danezi, impunându-se cu scorul de 7-0 la general. FC Copenhaga a început destul de șters campionatul, cu un egal și o înfrângere, dar în acest moment lucrurile s-au înverzit pentru clubul danez care a reușit două victorii consecutive, ultima venind pe terenul celor de la Odense chiar weekendul trecut.

Valoarea ambelor echipe de grupele UEL este incontestabilă, dar există doar un loc pentru una dintre ele pentru calificarea în play-off, de aceea vom avea parte de un joc destul de încins, cu două formații care vor da totul pentru calificare. Merg pe mâna danezilor care se prezintă mult mai bine din punct de vedere tactic, având de partea lor și experiența. Cred că nu vor pierde pe terenul bulgarilor, și chiar să asistăm la un joc cu cel puțin 3 reușite pe tabelă.

Pronosticuri Levante - Sevilla