Cork City - Rosenborg. Experiența este partea nordicilor.

Turul 3 din Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Cork City și Rosenborg, programat de la ora 21:45 pe Turners Cross

Cork City,gazda acestei manșe retur, pornește cert cu a doua șansă la calificare, dar irlandezii sunt convinși că pot realiza imposibilul în această fază eliminatorie. Ocupanta locului 2 din prima ligă irlandeză realizează încă un sezon foarte bun, dar insuficient până la acest moment pentru a fi mai aproape de titlu. Înfrângerea de acum două luni în fața celor de la Dundalk a schimbat destul de mult starea de spirit din cadrul clubului, mai ales și din cauza preliminarilor pierdute din UCL în fața celor de la Legia. Cu toate acestea, clubul irlandez a reușit să se redreseze în ultimele două săptămâni, câștigând pe teren propriu contra celor de la Derry City, scor 5-0, în penultima etapă în fața verzilor de la Bray cu scorul de 3-1, dar și acum câteva zile împotriva celor de la Waterford, scor 2-1.

Rosenborg, oaspetele acestei manșe tur, pleacă cu prima șansă la câștigarea jocului și la obținerea calificării conform cotelor afișate de bookmakeri. Norvegienii dețin totuși o experiență în abordarea unor asemenea partide care cu siguranță se va vedea pe teren.Din nefericire pentru aceștia, aventura lor în UCL s-a încheiat săptămâna trecută, fiind eliminată de verzii de la Celtic, după două partide care într-adevăr a existat o diferență clară de valoare între clubul norvegian și cel scoțian care a prezentat mai multă tehnicitate și așezare în teren decât combatanta sa nordică. Totuși, Rosenborg a primit o șansă să meargă mai departe în UEL, dar și aici povestea se poate complica mai târziu, deși în fața irlandezilor lucrurile nu ar trebui să fie chiar atât de dificile.

Norvegienii au toate atuurile necesare pentru a se impune în această deplasare, și chiar să ia o opțiune extrem de serioasă la calificarea în play-off. Cota oferită pentru victorie este una de care pariorii ar trebui să profite, mai ales că irlandezii sunt concentrați în aceste momente mai mult pe campionat, iar totuși presiunea competițiilor europene nu va pica foarte bine pe umerii acestora.