Cliftonville - Nordsjaelland. Se anunță o partidă cu goluri.

Optimile de calificare din Europa League se dispută și în această zi de joi având în rol principal câteva echipe destul de importante. Una dintre acestea este Nordsjaelland, formația daneză care va încerca să ajungă în grupele UEL având în vedere lotul ceva mai valoros decât în trecut. Debutează în aceste calificări contra celor de la Shamrock Rovers, echipă ce activează în campionatul Irlandei.Primul tur se va disputa pe tărâmul irlandez, partida fiind programată de la ora 20:45.

Cliftonville, formația gazdă a acestui tur al optimilor de calificare, va avea o misiune aproape imposibilă  contra echipei daneze. Această formație este la prima experiență de acest fel după foarte mult timp de pauză, lucru care cu siguranță va crea destule probleme în vederea concentrării fotbaliștilor nord-irlandezi. Fotbalul din acea zonă este unul extrem de slab, iar nu mai ambiția poate să mai creeze acea stare de spirit pentur a spera la calificare deoarece în ansamblu, aceasta nu are nicio șansă. Dacă sezonul trecut, Cliftonville a reușit să termine abia pe 5 fiind la o distanță de 26 de puncte de liderul Crusaders, se observă cu adevărat valoarea acestei formații.

Nordsjaelland, oaspetele din acest prim tur al optimilor de calificare, o va întâlni pe Cliftonville. Danezii deși nu dețin o experiență în cupele europene, lucru care poate conta decisiv în vederea calificării este valoarea și experiența lotului de jucători. Nordsjaelland în fiecare an a încercat să se lupte pentru primele poziții în campionat, sezonul trecut reușind să ocupe locul 3, poziție ce îi oferă prezența abia în preliminarile UEL, dar fanii sunt bucuroși deoarece de mai bine de 5 ani, formația lor favorită nu a mai reușit o calificare într-o cupă europeană. În 2013 participau în UCL unde aveau pentru prima dată o formație ca Juventus în orașul lor natal. Lucrurile s-au mișcat foarte bine pentru echipa daneză de-a lungul sezonului regulat, atacul fiind principala armă pe care se vor baza și de acum în colo. Pregătirea realizată în ultimele câteva săptămâni pare să fi readus o altă stare de spirit la echipă datorită rezultatelor excelente reușite în amicale contra unor formații de top precum Ajax sau PAOK.

Danezii nu cred că vor avea mari probleme contra echipei din ținutul nord-irlandez dacă nu își vor face singuri un meci greu. Respectarea planului tactic cu siguranță nu va avea decât un singur deznodământ, victoria. Cred că Nordsjaelland poate câștiga această partidă, pronosticul de bază fiind cel pe victoria formației daneze, în timp ce un altul care poate fi interesant este cel pe goluri, nordicii fiind extrem de ofensivi dacă stăm să privim la sezonul trecut și la media înregistrată de aceștia, 3 la număr în fiecare partidă disputată.

Pronosticuri HJK - O.Ljubljana