CFR Cluj - Dudelange. Ardelenii trebuie să spele rușinea din partida tur

Ardelenii se luptă în această seară în play-off-ul din UEL pentru accederea în grupe, loc la care tânjesc destul de mult dacă privim totuși la sumele uriașe de bani de care se vehiculează și la faptul că accesul european este un prilej foarte bun pentru un club românesc care pe baza lui poate profita astfel pentru vânzarea de jucători. CFR Cluj se va lupta în Gruia de la ora 20:00 contra lui Dudelange, partidă ce va putea fi urmărită pe DigiSport 1.
cfr Dudelange

CFR Cluj reprezintă una dintre cele mai titrate echipe românești ale deceniului pe plan european dacă privim la performanțele europene obținute în trecut. În acest an are șansa să ajungă din nou în grupele unei asemenea competiții de prestigiu, dar până la a reușit acest lucru trebuie să treacă de duelul contra luxemburghezilor de la Dudelange de care întregul Ardeal se teme datorită rezultatului foarte slab din tur. Clujenii au pierdut pe terenul acestora cu scorul de 2-0 într-o partidă în care nu au arătat nimic bun, trebuind să evolueze de această dată cu o complet altă față. CFR-u a simțit oboseala în partida tur, de aici și problemele pe care le-au întâmpinat în privința posesiei și a concentrării din defensivă. Conceicao pregătește o tactică ultra ofensivă în acest duel, dar pe alocuri păstrând compartimentul defensiv în cel mai intact mod, baza punându-se pe noul portar al clujenilor, Jesus Fernandez, fostul jucător al lui Real Madrid care a făcut minuni în meciul din campionat, scor 0-0 la Mediaș.

Dudelange este surpriza acestei campanii de calificări din UEL, dovada vie că fotbalul nu are limită. Luxemburghezii au reușit partide extraordinare în două competiții europene, ajungând în cele din urmă să fie recompensată pentru acestea, însă mai are de așteptat încă 90 de minute. Dudelange a câștigat primul joc din acest play-off contra echipei clujene cu scorul de 2-0 grazie unei tactici care a funcționat pe toată durata partidei, cel mai important lucru fiind faptul că au reușit să nu primească gol, plecând astfel la Cluj cu un rezultat excelent. Formația luxemburgheză a trecut  de la agonie la extaz în această vară europeană, înregistrând rezultate fantastice în compania unor formații care în trecut reușeau succese importante în Europa. Poate cea mai importantă echipă eliminate de către Dudelange din UEL a fost Legia Varșovia care nu a putut să se impună nici în Luxemburg nici în Polonia, central europenii dovedind că dacă au voință pot izbuti lucruri mărețe. Stilul de fotbal înclină mai mult spre cel german de aici și majoritatea atacurilor în benzi bazate pe viteză, iar apărarea încearcă să fie cât se poate de simplă și directă în privința adversarului. Recent, antrenorul luxemburghezilor a odihnit nu mai puțin de 10 jucători pentru acest retur, pierzând jocul din campionat cu 1-4, însă scopul principal fiind calificarea în grupe.

Întreaga presă din România vorbește de un eșec istoric în manșa tur pentru clujeni care sunt nevoiți să întoarcă scorul și să se califice în grupele UEL deși lucrurile nu se prezintă chiar atât de simplu mai ales că luxemburghezii vor da totul pentru această calificare, pe lângă obiectivul personal fiind și cel financiar, 10 milioane prinzând excelent unui asemenea club. Voi miza pe o partidă cu goluri deoarece sunt singurele care pot bucura pe amble formații în acest caz, susținând ideea unui joc cu reușite în ambele porți și minim 3 pe tabelă.