CFR Cluj - Alashkert. Ardelenii vor o nouă victorie.

Returul cele de-a treia faze eliminatorii din calificările pentru grupele Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre CFR Cluj și Alashkert, programat de la ora 20:00 pe Dr Constantin Rădulescu.
cfr Alashkert

CFR Cluj, gazda acestei dispute, pornește cu prima șansă la victorie conform cotelor oferite de bookmakeri și speră să se califice în grupele UEL, mai ales după rezultatul excelent obținut în Armenia. Formația clujeană are multe de îndreptat în ce privește atmosfera între ea și suporteri. Clujenii nu au start-ul cel mai bun de sezon, și nici o secundă nu credeau că vor trece prin astfel de momente. Aceștia au avut un duel extrem de dificil în turul 2 preliminar din UCL în fața celor de la Malmo care s-a soldat cu o eliminare, și astfel se văd nevoiți să continue în UEL. Aparent lucrurile s-au reglat odată cu victoria în fața Chiajnei cu 2-1, urmată apoi de câștigarea jocului din Armenia, scor 0-2, care le-a oferit mult mai mult încredere, mai ales că antrenorul portughez lucrează foarte mult cu băieții pentru a-și intra din nou în ritmul acela care a consacrat-o cu titlul de campioană. Recent au câștigat la Voluntari și așteaptă jocul contra armenilor cu un moral excelent, fiind cu gândul deja la play-off, însă această relaxare i-ar putea costa pe clujeni.

Alashkert, oaspetele acestei dispute, este cotată cu șansa a doua la câștigarea jocului lucru deloc ieșit din comun dacă privim la valoarea lotului deținut de formația armeană, și la scorul din manșa tur. Aceasta s-a calificat în primă fază în primul tur din UCL, dar neșansa acesteia a făcut să pice cu formația scoțiană, Celtic, pierzând astfel calificarea. A urmat apoi turul 2 din UEL care s-a finalizat cu o calificare în această fază eliminatorie, Sutjeska ne putând să facă față duelului contra armenilor. Jocul din Armenia pierdut în fața clujenilor a arătat valoarea acestei formații care nu prea a avut nicio șansă în ce privește victoria, fiind conștientă de puterea lotului pe care îl deține, dar ca oricare echipă mică, încerci să te agăți de fiecare greșeală sau eroare a adversarului, lucruri pe care speră să le observe și pe care să le fructifice în jocul din Ardeal.

Formația românească deși nu are un joc extraordinar și poate nu este demn de această competiție, este clar mai bun decât cel al echipei armene care însă poate fi o nucă tare dacă se va concentra cu precădere pe zona defensivă așa cum este obișnuită. Nu cred că vom asista la o partidă cu prea multe reușite, dar cu un CFR Cluj care se va bucura cu siguranță pentru obținerea calificării la final.