Burnley - Aberdeen. Englezii și scoțienii în luptă pentru calificare.

Ziua de joi ne oferă o serie impresionantă de partide care cu siguranță vor oferi publicului european un spectacol fotbalistic. Unul din aceste jocuri este cel dintre Burnley și Aberdeen, meci programat de la ora 21:45 pe stadionul englezilor. Duelul din zona Mării Britanii este unul deschis oricărui rezultat, ambele echipe având șanse la calificare, dar judecând după valoare, cei de la Burnley au un oarecare procent mai ridicat decât cel deținut de scoțieni.
burnley

Burnley, gazda acestei manșe retur, pornește la casele de pariuri cu prima șansă atât la calificare cât și la victorie deoarece se cunoaște foarte bine lotul deținut de englezi, iar rezultatul din tur este favorabil prin golul marcat în poarta scoțienilor. Englezii deși abia au terminat perioada de pregătire, încercând să fie 100% apți pentru jocurile din BPL, Burnley a debutat destul de bine în noul sezon european, cu o echipă relativ modestă, dar foarte valoroasă la ea în campionat. Formația lui Dyche a controlat partida de la un capăt la altul, dar fără prea multe șanse de a marca, mijlocul acesteia fiind de departe stăpânitor al balonului care însă nu avea spații pentru a reuși pase care să pună în valoare talentul lui Vokes ca vârf.

Aberdeen, oaspetele acestei partide, vine pe terenul englezilor pentru a încerca să se califice în următoarea fază eliminatorie deși lucrurile vor fi extrem de dificile pe arena Turf Moor unde abia granzii din Barclays emit pretenții la un punct sau trei puncte în fața celor de la Burnley. Scoțienii sunt conștienți de calibrul și disciplina echipei cu care se va confrunta, încercând pe cât posibil să joace în oglindă precum în jocul tur deoarece nu mai așa lucrurile pot lua o întorsătură pozitivă pentru roși-albi. Vicecampioana campionatului scoțian va încerca să iasă mai mult la presing pentru a desface pe cât se poate nucleul de la mijloc, altfel partida nu prea va înclina spre formația lui McInnes care a observat ce are de schimbat, și speră să reușească până la ora meciului.

Ambele formații din Marea Britanie își doresc să acceadă în turul următor, rămânând de văzut care va greși mai puțin la mijlocul terenului, și care va profita de erorile adversarului la maximum. Cred că Aberdeen va produce surpriza în această întâlnire deoarece Burnley se poate mulțumi și cu un sezon plin în BPL care până la urmă aduce cele mai considerabile venituri, UEL fiind total inferior ca bani. Scoțienii pot reuși calificarea în acest condiții, dar rămâne de văzut dacă Burnley va tura motoarele sau se va mulțumi cu un rezultat de egalitate alb de 0-0.

Pronosticuri Athletic Bilbao - Real Madrid