Besiktas - Partizan. Va reuși Quaresma&Co să se califice în grupele UEL?

Istanbulul va simți cu siguranță presiunea jocului european care apasă pe umerii lui Besiktas, fiind cu siguranță la ora meciului extrem de tensionată atmosfera în Turcia, mai ales pe Vodafone Park. Besiktas și Partizan urmează să se înfrunte de la ora 21:00 în fața unui stadion arhi plin, într-o atmosferă care tinde mai mult spre UCL, ambele încercând pe cât se poate să se califice în grupele UEL, deși turcii au un avantaj destul de mare, dar o surpriză poate apărea oricând, mai ales într-o astfel de competiție.

Besiktas se reîntoarce pe Vodafone Park cu gândul să reușească calificarea mult dorită deși este convinsă că lucrurile vor fi extrem de complicate pe teren propriu. Turcii conduși de pe bancă de Gunes au debutat în noul sezon de UEL cu dreptul în fața clubului feroez din Torshavn, scor 8-0 la general.  În prima manșă din turul 3 preliminar contra celor de la LASK Linz, au gestionat foarte bine partida, câștigată de altfel cu un 1-0 destul de sec, fără prea multe ocazii de poartă, încercând să își rezolve problemele de joc fără prea multă vâlvătaie la nivel tactic. Calificarea s-a produs în Austria unde deși a pierdut cu scorul de 2-1, turcii au reușit să marcheze în deplasare fiind îndeajuns la acest rezultat să se califice în play-off. Situația din această fază eliminatorie nu este nici pe departe diferită de cum a abordat până în acest moment Besiktas lucrurile din UEL, remizând la Belgrad cu scoru lde 1-1 , și încercând de această dată ca lucrurile să aibă finalitatea în favoarea gazdelor.

Partizan vine în Turcia pentru a încerca o nouă accedere în grupele UEL, deși lucrurile se prezintă destul de anapoda pentru clubul sârb care va avea nevoie și de șansă în această manșă retur. Formația din Belgrad condusă de la margine de Milos Djukic a debutat în UEL în fața celor de la Rudar cu scorul de 6-0, urmând apoi o serie de două jocuri contra clubului lituanian Trakai care însă nici acesta nu a putut face față sârbilor, câștigând cu scorul de 2-1 la general. Contra formației daneze, Nordsjaelland, lucrurile s-au mai schimbat din punct de vedere al organizării în teren sau a spectacolului ofensiv de care sunt în stare. Nu mai puțin de 5 goluri au reușit sârbii să marcheze în această dublă manșă încât sunt convinși că un astfel de atac le poate aduce calificarea în această seară. La Belgrad scorul a fost egal, 1-1, iar sârbii sunt nevoiți să înscrie la Istanbul dacă vor cu adevărat milioanele de euro de la UEFA și respectiv o serie de meciuri europene care îi pot reda o experiență în plus pentur anii viitori.

Cu siguranță atmosfera din tribune nu este necunoscută pentru jucătorii sârbi care vor fi întâmpinați de gazde destul de ospitalier, dar mai ales fiind așteptați cu o tactică care să demonstreze diferența de valoare dintre cele două cluburi. Cu toate acestea, sunt de părere că ambele echipe vor reuși să marcheze deoarece într-o astfel de competiție orice lucru este posibil, Partizan fiind nevoită de altfel să înscrie pentru a emite în continuare pretenții la calificare.