Basel - Vitesse. Se anunță o partidă cu multe reușite.

Returul cele de-a treia faze eliminatorii din calificările pentru grupele Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Basel și Vitesse, programat de la ora 21:00 pe St.Jakob-Park.
vitesse

Basel, gazda acestei manșe retur, primește vizita echipei din Arnhem din postura de favorită datorită rezultatului excelent obținut în partida tur. Clubul elvețian condus de la margine de Alexander Frei a debutat în sezonul european în urmă cu ceva timp, dar acest lucru se petrecea în UEFA Champions League, competiție din care a ieșit deoarece a fost eliminată destul de categoric de clubul lui Răzvan Lucescu, PAOK Salonic. Elvețienii au slăbit foarte mult față de sezonul trecut și nu au avut practic nicio șansă în fața clubului grec care și-a arătat valoarea, și nicidecum experiența pe care o deține Baselul în asemenea momente de criză care ar fi trebui să se vadă destul de bine. Totuși, aceștia și-au revenit oarecum ,iar jocu din Olanda a fost un element cheie pentru elvețieni care au reușit să se impună pe terenul olandezilor, scor 0-1, golul venind cât se poate de frumos pentru elvețieni, tocmai în ultimele minute, reușind astfel să spargă gheața seriei ghinioniste de jocuri. Recent au câștigat și în campionat în fața celor de la Sion, scor 3-2, și iată cum dețin un moral excelent înaintea partidei europene.

Vitesse, oaspetele acestei manșe retur, pornește cu șansa a doua în ceea ce privește obținerea victoriei în această seară, dar și a calificării deoarece lotul olandezilor este destul de neexperimentat comparativ cu cel al elvețienilor, dar și din cauza rezultatului din tur. Vitesse a reușit să își facă intrarea în rândul partidelor oficiale chiar contra unei echipe românești și anume Viitorul Constanța. Olandezii au reușit să treacă de formația lui Gică Hagi cu scorul de 5-3 la general, și astfel continuă ascensiunea către play-off-ul UEL. Lucrurile s-au complicat extrem de tare pentru clubul olandez deoarece au încercat să schimbe sistemul de joc contra elvețienilor, fiind taxați de altfel înspre finalul partidei, pierzând partida cu scorul de 0-1, și pornind spre Elveția cu o mare frustare pe ei datorită acestui rezultat. Descătușarea cu Groningen, scor 5-1, poate fi de bun augur pentru galbeni care vor încerca să întoarcă rezultatul.

Ambele formații sunt concentrate mai mult pe zona ofensivă, iar prin prisma acestei idei și a conceptului de atac continuu, voi merge pe un pronostic bazat pe goluri în această confruntare, fiind mai înțelept de ales decât unul pe soliști deoarece atât Vitesse cât și Basel nu dețin un joc constant care să ne facă să alegem una dintre cele două. Cred că vom asista la un joc cu cel puțin 3 reușite, ambele având șanse să marcheze.

Pronosticuri Zorya - RB Leipzig