Basel - Apollon. Elvețienii pornesc cu prima șansă.

Ziua de joi ne oferă prima manșă din faza play-off-ului marca Europa League, având în prim plan formații care au realizat lucruri importante în campionatele lor sau chiar pe plan european, fiind o șansă importantă pentru a mai scrie odată istorie, de această dată în grupele celei de a doua competiții ca valoare. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Basel și Apollon , partidă programată de la ora 21:00 pe Stade Jakob Park.

Basel, gazda acestei partide, primește vizita echipei din Cipru din postura de favorită datorită lotului net valoros și al experienței pe care o deține. Clubul elvețian condus de la margine de Alexander Frei a debutat în sezonul european în urmă cu ceva timp, dar acest lucru se petrecea în UEFA Champions League, competiție din care a ieșit deoarece a fost eliminată destul de categoric de clubul lui Răzvan Lucescu, PAOK Salonic. Elvețienii au slăbit foarte mult față de sezonul trecut și nu au avut practic nicio șansă în fața clubului grec. Totuși, aceștia și-au revenit oarecum ,iar jocul din Olanda din prima manșă a turului 3 a fost un element cheie pentru elvețieni care au reușit să se impună pe terenul olandezilor, scor 0-1, golul venind cât se poate de frumos pentru elvețieni, tocmai în ultimele minute, reușind astfel să spargă gheața seriei ghinioniste de jocuri. Partida retur a adus calificarea mult sperată de Basel, câștigând-o cu același scor ca în tur, și astfel i-au o opțiune serioasă la calificare.

Apollon, oaspetele acestei partide, pornește conform caselor de pariuri cu a doua șansă la victorie și implicit la calificare datorită lotulu net inferior pe care îl deține comparativ cu cel al combatantei din această dublă manșă. Apollon a avut câteva tururi prin care a trecut până la această fază, reușind să le elimine pe rând pe Stumbras, formația lituaniană care nu a prezentat prea mari emoții, la fel și Zeljeznicar, echipa bosniacă care a încasat 5 goluri din partea albilor.Formația cipriotă a reușit să se impună cu scorul de 4-0 pe teren propriu în prima manșă a turului 3 de calificare, ne primind niciun gol, și marcând chiar de 4 ori în poarta bielorușilor, după o prestație excelentă atât din punct de vedere defensiv cât și ofensiv, lucrurile fiind destul de bine închegate și la mijlocul terenului unde se realizează tranziția. Lucrurile au stat perfect în retur când Apollon a reușit să remizez în Belarus cu scorul de 0-0, și astfel are șansa să se lupte pentru un loc în grupele UEL.

Cele două formații sunt cunoscute ca fiind extrem de ofensive, iar cu siguranță acest lucru se va observa și în această manșă, însă fotbalul elvețian este cu mult peste cel cipriot, din această privință oferindu-le credit echipei din Basel. Voi miza pe o victorie a gazdelor în această seară, dar și pe un rezultat cu minim 3 goluri pe tabelă.

Pronosticuri Basel - Apollon