AZ Alkmaar - Kairat Almaty. Olandezii vor încerca o remontada.

Ziua de joi ne oferă o serie impresionantă de partide care cu siguranță vor oferi publicului european un spectacol fotbalistic. Unul din aceste jocuri este cel dintre Alkmaar și Kairat Almaty, meci programat de la ora 21:45 pe stadionul AFAS. Scorul din manșa tur este extrem de favorabil kazacilor care se pot întoarce în Kazahstan cu accederea într-un nou tur, în timp ce pentur olandezi lucrurile sunt extrem de complicate dacă vor emite pretențiii la calificare.
FK Akzhayik - Kairat Almaty

AZ Alkmaar, gazda acestei manșe retur, deține a doua șansă la calificare în urma rezultatului extrem de slab din urmă cu o săptămână din Kazahstan. Olandezii conduși de Van den Brom au reușit să se califice în acest tur preliminar datorită poziției 3 ocupate în sezonul trecut, loc ce a fost aplaudat de fanii formației din Alkmaar deoarece a reprezentat o performanță excelentă pentru acest club. Cu 71 de puncte, Alkmaar a arătat o forță incredibilă în fața unor formații de top din Olanda, reușind să înscrie cca 72 de goluri. Din păcate, dorința arătată în campionatul trecut nu se observă în acest debut de sezon european, jocul din deplasare fiind extrem de anapoda și complet dezorientat. Alkmaar a încercat să facă și terenului sintetic, dar fără folos, pierzând prima partidă oficială. Jocul nu a funcționat aproape deloc pentru olandezi care se văd nevoiți să tureze excesiv motoarele și să încerce pe cât posibil să se prezinte perfect în apărare și extrem de pragmatici pe fază ofensivă dacă vor calificarea.

Kairat Almaty, oaspetele acestei dispute, are prima șansă la calificare conform cotelor afișate de casele de pariuri, de altfel fiind destul de clar acest lucru dacă stă să privim la rezultatul din tur. Echipa condusă de la margine de spaniolul Ferrer a reușit să se califice în această fază eliminatorie grazie victoriei în dublă manșă în fața celor de la Engordany. Luxemburghezii nu au reușit mare lucru în aceste partide contra kazacilor care și-au arătat valoarea individuală marcând de nu mai puțin de 10 ori în poarta acestora. Eppel a înscris 5 goluri în cele două jocuri și este pregătit să rămână pe aceeași ascensiune. Kazacii au reușit un rezultat neașteptat de bun în fața olandezilor de la Alkmaar în primul joc, scor 2-0, care îi propulsează spre o nouă tragere la sorți. Lucrurile stau excelent pentru aceștia, mai ales că nu au primit gol. Kairat are nevoie de un joc defensiv extrem de bine pus la punct, ofensiva fiind neglijată în această deplasare, mai ales că ar fi o performanță incredibilă pentru clubul kazac.

Olandezii au nevoie de o remontada destul de serioasă în această manșă retur, mai ales că problema se pune prin prisma lipsei de jocuri oficiale prin care trece ocupanta podiumului din Eeredivisie, dar care speră să o reușească dacă va îndeplini corect sarcinile antrenorului. Cu siguranță vom avea parte de un joc cu multe fază de poartă, încercarea este tot ce le-a rămas olandezilor, și de ce nu să se marcheze minim 3 goluri.

Pronosticuri Leverkusen - Mainz