Atalanta - FC Copenhaga. Valoare vs experiență

Ziua de joi ne oferă prima manșă din faza play-off-ului marca Europa League, având în prim plan formații care au realizat lucruri importante în campionatele lor sau chiar pe plan european, fiind o șansă importantă pentru a mai scrie odată istorie, de această dată în grupele celei de a doua competiții ca valoare. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Atalanta și FC Copenhaga , partidă programată de la ora 21:00 pe Mapei Stadium.
atalanta

Atalanta, gazda acestei partide, pornește cert cu prima șansă la victorie și calificare deoarece deține o experiență în plus și un lot mult mai valoros decât al combatantei din această seară. Echipa italiană a câștigat fără prea mari emoții prima manșă din turul 3 din Israel, scor 1-4 în favoarea acesteia care a arătat un joc extrem de consistent pe faza ofensivă, fructificând în mare parte ocaziile pe care le-au avut, ne lăsând nicio șansă adversarului că poate spera la un rezultat pozitiv. Într-adevăr, apărarea a cedat o dată în fața israeliților, dar acest lucru nu prea a contat dacă rezultatul de pe tabelă indica patru goluri în favoarea taberei italiene care își dorește să repete succesul și pe arena proprie. Acest lucru nu s-a repetat în aceeași manieră, câștigând cu un 2-0 sec care o trimite pe formația italiană în play-off-ul de calificare, având o dorință uriașă să acceadă în grupe. Recent au debutat cu dreptul în Seria A, scor 4-0 în fața celor de la Frosinone, având astfel un moral excelent înaintea partidei.

FC Copenhaga, oaspetele acestei dispute, se deplasează până în Italia pentru a încerca să scoată un rezultat pozitiv în fața unei formații care este cu mult peste valoarea lotului deținut de echipan nordică. Formația daneză condusă de la margine de Solbakken a debutat în UEL în urmă cu o lună când a reușit să elimine clubul finlandez, KUPS, cu scorul de 2-1 la general. A urmat apoi un alt club nordic, Stjarnan, islandezii încercând pe cât posibil să reușească miracolul care însă nu a venit datorită jocului excelent practicat în ambele meciuri de către danezi. Turul 3 a oferit un stres mai mare pentru danezi care au știut să îi facă față, câștigând la Sofia cu scorul de 2-1 și luând astfel o opțiune serioasă la calificare. Rezultatul s-a repetat și pe teren propriu unde danezii au reușit să se impună tot cu 2-1 și astfel vor da piept cu experimentata formație italiană. FC Copenhaga continuă marșul spre cucerirea titlului, încurcându-se din nefericire weekendul trecu când a remizat cu scorul de 1-1 pe terenul celor de la Aarhus.

Favorita certă la câștigarea meciului este formația italiană care are toate atuurile necesare să se impună în acest joc mai ales că terenul propriu poate juca un rol important în această privință, dar nordicii dețin și ei o experiență semnificativă pe plan european, iar cu siguranță nu se vor da la o parte. Voi miza pe o victorie a italienilor la un scor semnificativ.

Pronosticuri Young Boys - Manchester United