Asteras - Hibernian. Grecii pornesc cu prima șansă.

Ziua de joi ne oferă o serie impresionantă de partide care cu siguranță vor oferi publicului european un spectacol fotbalistic. Unul din aceste jocuri este cel dintre Asteras și Hibernian, meci programat de la ora 21:00 pe stadionul din Grecia. În partida tur am avut parte de un joc extrem de spectaculos, cu 5 reușite pe tabelă, scoțienii terminând partida victorioși și cu speranța că se vor califica, în timp ce grecii păstrează în continuare o șansă la accederea în următoarea fază eliminatorie.

Asteras, gazda acestei manșe retur, va dispune de terenul propriu în această partidă, lucru de altfel important dacă stăm să privim la importanța acestei partide din unghiul formației grecești care speră în continuare la calificare, deși conform caselor de pariuri este favorită chiar dacă a pierdut manșa tur cu 2-3. Grecii au avut victoria în mână la pauza jocului, conducând cu 0-2, dar cei de la Hibernian au prins aripi după pauză, egalând la 2-2, și lovind în ultimele minute prin încă un gol care înfrânge formația greacă într-un mod de aplaudat. Asteras are o cotă relativ mică atât la calificare cât și la victorie, dar lucrurile nu trebuie privite din acest unghi deoarece formația condusă de la margine de grecul Pantelidis are probleme pe zona de concentrare în apărare, suferind foarte mult la ieșirea cu mingea din compartimentul defensiv.

Hibernian, oaspetele acestei partide, vine pe arena celor de la Asteras să obțină calificarea mult visată de către suporterii verzilor care au susținut incredibil echipa în prima manșă a acestei faze eliminatorii. Formația scoțiană a avut un oarecare ghinion la tragerea la sorți întâlnind acest adversar care s-a dovedit oarecum facil prin prisma scorului înregistrat în partida tur. Scoțienii au reușit să se impună în fața suporterilor printr-o revenire uluitoare după pauză, câștigând cu scorul de 3-2, și astfel emite pretenții la calificare. Verzii nu s-au lăsat dărămați de cele două goluri înscrise de greci, și astfel au reușit să triumfe alături de fani în primul joc oficial din acest sezon european. Hibernian speră la încă o serie de jocuri, și de ce nu, la grupele UEL, dacă calitatea fotbalului prestat de aceasta se va păstra în continuare.

Cele două formații pornesc oarecum cu aceeași șansă la calificare, dar totuși conform caselor de pariuri, Asteras este de departe echipa care se poate califica mai departe dacă judecăm după valoare și după rezultatul din tur care deși este favorabil scoțienilor, cele două goluri marcate de greci îi pot ajuta extrem de mult. Cred că vom avea parte de un succes al grecilor, dar și la o partidă cu cel puțin 3 goluri.