APOEL - H. Beer Sheva. Șansele sunt împărțite.

Returul cele de-a treia faze eliminatorii din calificările pentru grupele Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre APOEL și Hapoel Beer Sheva, programat de la ora 20:00 pe Neo GSP Stadium.

Apoel Nicosia, gazda acestui joc, pornește cu prima șansă la victorie și respectiv la victorie datorită rezultatului pozitiv din primul tur. Clubul cipriot condus de la margine de portughezul Baltazar și-a început și ea aventura europeană în UCL, dar surpriza a făcut să fie eliminată destul de rapid de o formație anonimă în Europa. Este vorba de clubul lituanian, Suduva, care a relizat minunea în turul preliminar respectiv, și astfel ciprioții au fost trimiși în cea de a doua competiție europeană, UEL, unde va încerca să ajungă cât mai sus. Recent au reușit să elimine aceeași formație pe care a reușit să o elimine și combatanta din această seară, Flora. Duelul din prima manșă a fost extrem de complicat pentru ciprioți care deși au condus cu 2-0, aceasta a avut o perioadă de relaxare care a costat-o enorm, fiind nevoită să trăiască cu mari emoții și cel de-al doilea joc.

Hapoel Beer Sheva, oaspetele acestei manșe retur, este cotată cu cea de a doua șansă la calificare mai ales că, israeliții nu sunt prea experimentați pe plan european. Formația condusă de la margine Bakhar și-a început drumul european în urmă cu o lună când reușea să treacă peste Flora cu un neverosimil 7-2 la general, arătându-și valoarea pe deplin, având totuși în față un adversar destul de modest. Lucrurile păreau că se îndreaptă spre o performanță uriașă, dar dubla cu Dinamo Zagreb a sfărâmat orice vis al israelienilor care au fost eliminați cu același scor la general, fiind o diferență clară de valoare între aceștia și jucătorii croați. Beer Sheva va continua în UEL, dar și aici situația se complică deoarece se lovește de un adversar care are de partea sa experiența în asemenea partide. Acest lucru s-a observat în prima manșă când israeliții au avut noroc în fața ciprioților, reușind să îi egaleze după un 0-2 destul de negru în primele 30 de minute, ulterior arătând că își doresc cu adevărat să continue în această competiție.

Cotele sunt destul de dezechilibrate din punctul de vedere al bookmakerilor, dar cred că partida se va afla totuși într-un echilibru de forță atât pe plan ofensiv cât și pe plan defensiv, participând ambele echipe în egală măsură la spectacolul din teren. Cred totuși că ciprioții au câștig de cauză, și vor reuși să se impună în această seară și respectiv să acceadă în play-off.

Pronosticuri Stuttgart - Dusseldorf