AIK Stockholm - Nordsjaelland. Danezii se prezintă din ce în ce mai bine.

Ziua de joi ne oferă o serie impresionantă de partide care cu siguranță vor oferi publicului european un spectacol fotbalistic. Unul din aceste jocuri este cel dintre AIK Stockholm și Nordsjaelland, meci programat de la ora 20:00 pe stadionul din Suedia. Duelul nordic din prima manșă s-a încheiat cu victoria danezilor care vin în capitala Suediei pentru a scoate măcar un egal care să o califice mai departe în următoarea fază eliminatorie din UEL.
Nordsjaelland

AIK Stockholm, gazda acestei manșe retur, pornește cu șansa a doua la calificare datorită rezultatului nefavorabil din tur.Suedezii au totuși în alcătuirea lotului un gram de experiență și de valoare în plus față de echipa din Danemarca, stilul disciplinar impus de antrenorul celor de la AIK fiind cheia succesului pentru un asemenea club relativ mic din fotbalul european. Anul trecut, aceasta s-a oprit în penultimul tur de calificare, Braga reușind să o elimine grazie unei duble în care suedezii nu au mai avut capacitatea să rămână lucizi. Și anul acesta lucrurile nu se prezintă într-o manieră prea diferită. După o dublă extrem de dificilă contra unei formații modeste precum Shamrock Rovers, adversarul danez, Nordsjaelland, pare să le pună probleme destul de mari suedezilor care au nevoie de o altă atitudine în acest duel. Suporterii vor veni în număr cât mai mare la stadion, dar AIK trebuie să schimbe ceva în stilul de joc deoarece cu o reprezentație ca în tur, lucrurile sunt relativ încheiate pentru suedezi

Nordsjaelland, oaspetele acestei dispute, pornește la casele de pariuri cu prima șansă datorită rezultatului din tur, mai ales că valoarea clubului din Danemarca este relativ slabă. Danezii nu dețin o experiență în cupele europene, experiența și valoarea lotului nefiind elemente care pot încuruja clubul nordic spre calificare. Totuși,Nordsjaelland în fiecare an a încercat să se lupte pentru primele poziții în campionat, sezonul trecut reușind să ocupe locul 3, poziție ce îi oferă prezența abia în preliminarile UEL.  Aceasta a reușit să treacă de clubul nord-irlandez, Cliftonville, cu scorul de 3-1 la general, și iată cum izbutește în prima șansă să învingă formația suedeză cu un scor perfect de 1-0, ne primind golul care o aruncă tot mai aproape de o nouă tragere la sorți. Jocul nu a fost unul extraordinar pentru danezi, dar care au profitat la maximum de oportunitatea oferită de către suedezi și iată cum reușește o victorie foarte importantă, joc care trebuie să se mențină și în această deplasare pentru a fi sigură de calificare.

Cele două echipe nordice au oferit un joc destul de modest în tur, dar iată cum danezii au fost mai atenți la finalizare, norocul fiind și de partea lor prin prisma penalty-ului ratat de către AIK, și cum în acest moment au prima șansă la calificare. Cred că Nordsjaelland nu va pierde jocul din această deplasare, iar la final se va bucura de accederea în următoarea fază eliminatorie, lucru ce este într-adevăr posibil dacă jocul suedezilor nu va crește într-o manieră categorică în sens pozitiv.

Pronosticuri Kairat Almaty - Sigma Olomouc