Euro 2016: "Tricolorii" se vor pregăti în Turcia


Euro 2016: „Tricolorii” se vor pregăti în Turcia
Euro 2016: "Tricolorii" se vor pregăti în Turcia


Echipa națională a României va face în această iarnă un stagiu de pregătire la Belek (Turcia), în perioada 25 ianuarie – 6 februarie. Selecționerul Anghel Iordănescu şi secunzii acestuia, Daniel Isăilă, Ionuţ Badea şi Viorel Moldovan mai aveau ca opţiuni să efectuze cantonamentul în Emiratele Arabe Unite sau Spania, dar până la urmă au optat pentru Turcia.

Daniel Isăilă:Cantonamentul echipei naționale din această iarnă s-a bătut în cuie, va fi în Turcia, la Belek. Nu am stabilit încă hotelul. E OK Turcia, pentru că majoritatea echipelor sunt acolo la pregătire și e ușor și pentru ei. Avem o arie de selecție destul de restrânsă, dar încercăm la această acțiune să îmbinăm jucători experimentați cu cei de perspectivă. Încă nu am stabilit adversarii sută la sută. A fost un impediment pentru că nea Puiu a dorit foarte mult să întâlnim în amicale echipe reprezentative și din acest motiv a fost dificil să găsim adversari. Se pare că suntem pe drumul cel bun, vom vedea. Deocamdată nu putem spune ce adversari am găsit, sperăm să o facem în zilele următoare„.

România va debuta pe 10 iunie la Euro 2016, urmând a juca cu Franţa. Antrenorii „tricolorilor” îşi doresc foarte mult ca în acest stagiu de pregătire să testeze cât mai mulţi jucători, dar deja a izbucnit un conflict între selecţionerul Anghel Iordănescu şi antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf. „Atunci să vină nea Puiu să antreneze el Steaua şi mă duc eu la echipa naţională şi îi iau eu toţi jucătorii, să vadă ce se întâmplă. Nu mă intersează să vorbesc cu domnul Iordănescu deocamdată, dacă nici el nu doreşte. Şi o să vedeţi că jucătorii nu o să-şi dorească să meargă la echipa naţională, pentru că e mai important pentru ei să joace patru luni la Steaua, decât să joace trei meciuri la naţională sau, sperăm, mai multe„, a spus Reghecampf.

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat că nu va face nicio concesie clubului Steaua în privinţa fotbaliştilor pe care îi va convoca pentru turneul de pregătire. „Din punctul meu de vedere, şi nu este vorba aici de conducerea federaţiei, cred că este obligaţia cluburilor să dea jucătorii la echipa naţională, pentru că este o hotărâre a Comitetului Executiv şi nu cred că se poate glumi cu asta. Este obligaţia cluburilor să pună jucătorii la dispoziţia echipei naţionale. Nu eu am hotărât, a hotărât Comitetul Executiv„, a declarat Iordănescu.