Ciprian Marica vrea la Euro 2016


Ciprian Marica vrea la Euro 2016
Ciprian Marica vrea la Euro 2016


Ciprian Marica şi-a găsit echipă, după ce s-a despărţit de Konyaspor, semnând pentru campioana României, Steaua Bucureşti. Atacantul a jucat deja pentru noua sa formaţie în amicalul cu elveţienii de la Young Boys Berna. Marea dorinţă a lui Marica din acest an este de a juca la turneul final al Campionatului European din Franţa.

Îmi doresc enorm să-mi reprezint ţara la un turneu final, să pot să pun umărul la obţinerea unei performanţe care să dea un suflu nou fotbalului şi sportului românesc într-o perioadă foarte grea. Am discutat despre asta şi cu cei de la Getafe, oameni deosebiţi care m-au contactat încă de când aveam probleme la Konya şi mi-au transmis că mă aşteaptă să mă întorc la ei. Situaţia nu e însă foarte simplă într-un campionat aflat în desfăşurare, care se termină şi foarte devreme pentru a se pregăti echipele naţionale pentru Euro. Eu am făcut pregătirea fizică, dar într-o echipă aflată în ultima parte a competiţiei îţi trebuie timp să te integrezi, să intri în schemele de joc, în mecanismele tactice deja formate. Iar ca atacant e foarte dificil dacă nu ai ritmul coechipierilor taăi, depinzi de pasele lor. În concluzie, am decis să merg la o echipă cu care să fac pregătirea completă de iarnă şi să fiu aproape de privirile stafului tehnic al naţionalei. Şi, cel mai important, să fiu dorit de toată lumea de la acea echipă. Am ales România pentru România! E un moment important pentru mine. Mi-e dor de fotbal, mi-e dor de performanţă, vreau doar să am linişte şi sănătate să pot să dau totul pe gazon„, a declarat Marica.

Atacantul Cirpian Marica nu a avut şansa de a juca la un Campionat Mondial, dar a fost la Euro 2008, alături de generaţia lui Rădoi, Chivu şi Mutu.

Reprezentativa României face parte din Grupa A la Euro 2016, alături de Franța, Elveția și Albania, urmând să joace meciul de deschidere, pe 10 iunie cu echipa gazdă a competiţiei.

Turneul final din Franța va avea loc între 10 iunie și 10 iulie 2016.