Xamax - Basel. Gazdele pot profita de starea de spirit din vestiarul vicecampioanei.

O nouă etapă își deschide porțile în fotbalul elvețian în această zi de sâmbătă, oferind publicului două partide extrem de interesante, dar mai ales datorită jocului practicat de aceste formații. Una dintre aceste partide este cea dintre Xamax și Basel programată de la ora 20:00 pe Stade de la Maladiere. Gazdele au o șansă imensă în fața uneia dintre cele mai titrate echipe din fotbalul elvețian datorită formei prin care trece aceasta.
basel

Xamax, gazda acestei partide, pornește conform caselor de pariuri din poziția de outsider, dar acest lucru nu reflectă pe deplin forma prin care trece echipa elvețiană. Condusă de la margine de elvețianul Decastel, aceasta a debutat excelent în noul sezon cu scorul de 2-0 pe terenul celor de la Luzern, și trebuie menționat faptul că vine din poziția de nou-promovată. Jocul prestat de Neuchtel a fost foarte pragmatică pe toată durata partidei, fructificând ambele ocazii pe care le-au avut, posesia fiind totuși de partea adversarilor care au alergat în gol pentru egalare. Xamax are o șansă mare în fața lui Basel, mai ales că va avea de partea sa terenul propriu care poate fi un lucru de bun augur pentru fotbaliștii lui Decastel. Rămâne de văzut dacă vor aborda același tip de tactică.

Basel, oaspetele acestei partide, pleacă cu prima șansă la câștigarea jocului conform caselor de pariuri, dar lucrurile nu se îndreaptă spre o direcție bună pentru clubul elvețian. În prima etapă, Basel a pierdut în fața celor de la St Gallen cu scorul de 1-2 pe teren propriu, astfel că starea de spirit din cadrul clubului este destul de agitată. Acest lucru s-a observat și la mijlocul acestei săptămâni când în deplasarea de la Salonic contra celor de la PAOK, aceasta a pierdut cu scorul de 2-1 într-o manieră relativ categorică deoarece nu a avut prilej de a reuși prea multe lucruri pozitive. Principala problemă rămâne defensivă care este extrem de debusolată și neinspirată la acest debut de sezon competițional, dar antrenorul lui Basel speră să îndrepte aceste lucruri cât se poate de rapid.

Momentele grele s-au năpustit în ultima vreme peste Basel, iar pentru aceasta va fi destul de dificil să își revină mai ales într-un joc contra unei nou-promovate. Xamax are șansa ei în această partidă, și cred că va reuși să marcheze cel puțin odată în poarta vicecampioanei, având șanse la un joc cu cel puțin 4 goluri dacă sperăm totuși la o revenire din partea celor de la Basel.

Pronosticuri Sassuolo - Empoli