Basel - St.Gallen. Probleme pentru ambele echipe.

In aceasta sambata se da start-ul campionatului si in Elvetia. Vom avea parte de cateva partide care cu siguranta vor reda un spectacol desavarsit. Poate cel mai interesant al zilei este cel dintre Basel si St Gallen, duel programat de la ora 20:00. Cele doua formatii sunt pregatite sa porneasca cu dreptul in noul sezon chiar daca nu s au pus 100% cu toate pregatirile din punct de vedere tactic si fizic.
basel Lausanne - St. Gallen

Basel, gazda acestei partide, porneste la casele de pariuri cu prima sansa daca stam sa privim la lotul detinut de aceasta si la faptul ca va avea de partea sa terenul propriu. Formatia condusa de la margine de  elvetianul Wicky va incerca sa nu repete aceleasi greseli ca in sezonul trecut cand a neglijat campionatul, pierzand puncte pretioase cu formatiile mult mai slab cotate, dovada si locul secund obtinut. Basel are multe de indreptat mai ales daca stam sa privim la campania de pregatire in care formatia elvetiana nu a excelat deloc ba chiar a inregistrat rezultate destul de nefavorabile, Aarau, Wolves si Feyenoord reusind sa se impuna in fata lui Stocker&Co. Principala problema resimtita de elvetieni este cea din compartimentul defensiv, cel putin doua goluri primite pe meci, o statistica destul de diferita fata de cea din sezonul trecut.

St. Gallen , oaspetele acestei partide, se deplaseaza pe stadionul din Basel cu gandul sa porneasca cu dreptul acest inceput de campionat. Echipa antrenata de olandezul Kuzmanovic pleaca cu a doua sansa in vederea victoriei, dar acest lucru nu mira pe nimeni daca privim la lotul verzilor. Desi exista o diferenta clara de valoare, jucatorii olandezului fiind cotati la doar cateva sute de mii in comparatie cu milioanele lui Stocker sau Ajeti. Cu toate aceste detalii financiare, formatia lui Kuzmanovic vorbeste mai mult in teren decat in birouri, avand o perioada de pregatire destul de spornica. Aceasta a reusit sa obtina cateva rezultate pozitive, egalul cu Brighton fiind cel mai important. Verzii raman in mare parte cu problema defensivei din sezonul trecut cand a incasat cele mai multe goluri din campionatul elvetian, 72 la numar. Zurich i-a administrat 4 intr-o partida amicala recenta, astfel ca se confirma aceleasi detalii ca anul trecut. Cu toate acestea, olandezul de pe banca lui St Gallen va incerca sa se bazeze mai mult pe ofensiva care ramane principala arma.

Echipa lui Wicky este net favorita la castigarea meciului, dar daca privim la destulele probleme existente si in tabara vicecampioanei, cel mai indicat pronostic este cel pe goluri. Fiind prima etapa, lucrurile nu vor fi redate exact cum sunt transmise tactic de staff de aceea va interveni inspiratia si motivatia fotbalistilor de moment.