Esbjerg - Vendsyssel FF. Duel între două nou-promovate.

Etapa cu numărul 2 din Danemarca debutează cu partida dintre Esbjerg și Vendsyssel FF, duel programat de la ora 17:00 pe Blue Water Arena. Cele două formații au avut un start foarte bun de sezon, prima rundă aducând deoparte și de cealaltă punct sau puncte. Jocul prestat de ambele echipe a fost unul relativ bun, gazdele acestei dupa-amieze fiind cele concentrate mai mult pe apărare, în timp ce oaspeții având o a doua repriză excelentă din punct de vedere ofensiv. Rămîne la latitudinea celor doi antrenori ce sistem vor folosi în această etapă.

Esbjerg, gazda acestei partide, pleacă la casele de pariuri cu prima șansă deoarece are de partea sa publicul care cu siguranță va crea o atmosferă frumoasă la prima partidă pe propria arenă după revenirea în primul eșalon. Acest lucru a fost reușit sezonul trecut când a terminat pe prima poziție și este pregătită să atace chiar play-off-ul. În prima etapă din noul sezon, Esbjerg a reușit să obțină un egal prețios pe terneul celor de la Nordsjaelland, scor 1-1. Echipa lui John Lammers a izbutit să egaleze în a doua repriză, aducând primul punct pentru albaștrii care s-au lăsat dominați pe întreaga partidă, dar contraatacul a răspuns cum nu se putea mai bine.

Vendsyssel FF, oaspetele acestei dispute, pornește la casele de pariuri cu a doua șansă acest lucru fiind datorat faptului că nu va avea terenul propriu de partea ei. Formația condusă de la margine de Barthel Askou a reușit să prindă anul trecut ultimul bilet către prima ligă din Danemarca grazie barajului câștigat împotriva celor de la Lyngby, cu scorul de 1-0 și respectiv 2-1, în ambele partide reușid să se impună. În prima etapă, Vendsyssel FF a reușit să debuteze cum nu se putea mai bine, învingând pe teren propriu în prima etapă pe cei de la Odense, scor 3-2, creând astfel și spectacol prin cele 3 goluri marcate după pauză. Se pare că odată cu această promovare, formația lui Askou are planuri mărețe în prima ligă, cel puțin să supraviețuiască în acest sezon ca mai apoi să reușească să ajungă chiar în play-off.

Cele două formații s-au mai întâlnit și în sezonul trecut când se aflau în liga secundă, atunci Vendsyssel FF reușind să se impună de două ori cu scorul de 3-2 și respectiv 2-4. Și de această dată mă aștept ca scenariul să se repete cel puțin din punct de vedere al spectacolului fotbalistic, miza principala fiind cea pe goluri, pariul pe soliști fiind destul de greu de anticipat dacă stăm să privim totuși la faptul că sunt două nou-promovate care pot fi destul de imprevizibile ca joc, analiza fiind în zadar în astfel de cazuri.

Pronosticuri Niedercorn - Ufa