Aalborg - Midtjylland. Început ezitant de sezon pentru oaspeți.

Runda cu numărul 2 din campionatul Danemarcei debutează cu o partidă ce cu siguranță va stârni interes iubitorilor de fotbal spectacol. Aalborg și Midtjylland se vor duela pentru cele trei puncte pe Portland Park de la ora 20:00. Cele două formații au pornit diferit acest campionat, gazdele reușind să își atribuie maximul de puncte, în timp ce campioana a obținut doar un egal pe teren propriu, fapt ce va face cu siguranță acest meci mult mai alert și mai spectaculos.
Horsens - Midtjylland

Aalborg, gazda acestei dispute, pornește conform caselor de pariuri cu șansa a doua la câștigarea meciului datorită diferenții de valoare dintre ea și campioană. Start-ul de sezon a fost excelent pentru alb-roșii care au reușit să debuteze cu dreptul în noua ediție de campionat. Aceasta a reușit să câștige pe terenul celor de la Sonderjyske cu scorul de 1-0, Kusk aducând bucuria pe chipurile colegilor săi în minutul 79 grazie reușitei sale care astfel oferă liniște echipei din Aalborg înaintea jocului contra campioanei. Într-un sistem clasic de 4-4-2, roși-albii nu au controlat întreaga partidă, reușind să tragă doar 3 șuturi pe spațiul porții, și având totuși o posesie de 55%. Atitudinea va fi cheia succesului întrucât relațiile de joc nu sunt bine optimizate, Aalborg având nevoie de meciuri în picioare pentru a-și stabiliza forma.

Midtjylland, oaspetele de seamă al acestei partide, pornește cu prima șansă la câștigarea jocului. În sezonul trecut Midtjylland a reușit să termine pe prima poziție grazie unui joc și a unui lot care niciodată nu s-a dat bătut în lupta pentru titlu. Revenirea a fost fantastică pentru campioana sezonului trecut care a avut ce-i drept și noroc din cauza scăderii de formă uluitoare a lui Brondby. În primul joc din acest sezon, echipa lui Thorup nu a reușit să câștige pe teren propriu contra celor de la Aarhus, remizând cu scorul de 0-0. Deși au tras 17 șuturi spre poarta adversarilor, doar 3 și-au găsit ținta, iar posesia fiind clar în favoarea ei datorită presiunii care au exercitat-o pe întreaga partidă. Poulsen putea aduce fericirea în tabăra formației sale în minutul 89, dar a ratat penalty-ul și astfel lasă campioana decât cu un singur punct în clasament.

Cu siguranță lupta pentru titlu va fi din ce în ce mai intensă începând de anul acesta deoarece se realizează oarecum un echilibru între formații, dar acest lucru nu va ține chiar atât de mult până ce echipele de top își vor intra cu adevărat în ritm. Midtjylland are mare nevoie de toate cele trei puncte deși contracandidatele sale au avut aceleași deznodământuri în prima etapă, aceasta trebuie să câștige jocul și cred că are puterea să o facă, dar cu siguranță le va fi foarte greu, Aalborg având mari șanse să marcheze, și astfel vom avea parte de o partidă cu cel puțin trei reușite.