Uruguay - Portugalia. Contraatacul, cheia ambelor selecționate.

Cel de-al doilea meci din faza optimilor de final de la acest Turneu Final din Rusia este cel dintre Uruguay și Portugalia programat de la ora 21:00 pe Fisht Olympic Stadium. Cele două selecționate sunt destul de echilibrate, amândouă pornind cu șanse egale în vederea calificării în sferturi. Cel mai probabil diferența se va face la finalizare unde uruguayenii dețin două vârfuri de clasă mondială, în timp ce portughezii îl au pe Cristiano Ronaldo dornic de a triumfa alături de naționala sa pe scena lumii.

Uruguayul lui Tabarez a reușit calificarea în optimi fără prea mari emoții, dar ne având jocul acela spectaculos în fața unor selecționate precum Egipt, Arabia Saudită sau Rusia. Primele partide s-au încheiat cu un sec 1-0 în favoarea sud-americanilor care arătau lipsiți de chef și de energie după un sezon destul de obositor la nivelul campionatelor de top. Ultima partidă a încununat pe deplin calificarea în optimi printr-o victorie zdrobitoare a gazdei de la acest mondial, Rusia, scor 3-0, în care Cavani și Suarez au strălucit. De această dată, lucrurile stau diferit. Vor avea în față fotbaliști cu mai multă calitate decât au întâlnit până acum. Jocul uruguayenilor cu siguranță se va concentra mai mult pe a ține cât mai mult de minge și a lovi măcar odată prin unul din cei doi super atacanți.

Portugalia lui Fernando Santos a reușit să treacă în optimi dintr-o grupă în care evenimentele s-au derulat în alt mod decât cum se aștepta. Cu un Iran și un Maroc dornice de afirmare, Portugalia s-a chinuit extrem de mult pentru a obține această calificare, mai ales că din grupă a făcut parte și o fostă campioană mondială, Spania. Lucrurile s-au decis abia în ultima etapă când portughezii au reușit să se înscrie cert pe tabloul optimilor grazie egalului scos contra iranienilor. Europenii au avut noroc la ultima fază datorită unei neglijențe a apărării care îi putea costa calificarea, dar lucrurile s-au terminat cu bine. După succesul de la Campionatul European de acum 2 ani, Ronaldo&Co își doresc să triumfe și pe scena mondială, dar vor avea nevoie de mai multă dorință și mai mult noroc ca până acum.

Ambele selecționate au minusuri și plusuri pe ambele faze, iar fiecare speră să profite măcar odată de gafa uneia dintre ele. Atât Uruguayul cât și Portugalia vor încerca să joace cât se poate de pragmatic, ne lăsând prea multe spații. Contraatacul este arma pe care se vor baza multe echipe în aceste runde eliminatorii printre care și cele două naționale, iar cu un Ronaldo în formă maximă și Suarez&Cavani în zi mare, poate iesi o partidă cu măcar două goluri.

Pronosticuri Hoffenheim - Dortmund