Uruguay - Franța. "Les Bleus" pornesc cu prima șansă.

Primul sfert de finală de la această Cupă Mondială este cel dintre Uruguay și Franța, duel programat de la ora 17:00 pe stadionul din Novgorod. Ambele selecționate realizează lucruri frumoase la acest Turneu Final și dețin capacitatea de a se impune până în ultimul act al acestei competiții. Meciul va fi unul cu siguranță extrem de disputat, diferențindu-se totuși din punct de vedere tactic, sud-americanii privind jocul mai mult din punct de vedere defensiv, în timp ce francezii cu o direcție concentrată pe viteza de joc, pe atac și respectiv contraatac.

Uruguayul lui Oscar Tabarez a reușit ca de fiecare dată să se califice la încă un Mondial, fiind totuși o forță în zona sud-americană. De când au aterizat în Rusia, uruguayenii au încercat pe cât posibil să își dozeze energia și să își țină nervii cât mai izolați de teren pentru că altfel nu vor avea capacitatea să ducă victorioși toate partidele pe care le vor disputa. Astfel că, după cele trei jocuri din grupe în care sud-americanii au defilat, chiar dacă forma din teren nu a fost una excelentă pentru majoritatea jucătorilor.

Egiptul a fost primul joc în care majoritatea fotbaliștilor în frunte cu cele două vedete ale acestei naționale nu au arătat sub nicio formă dorința de a juca, observându-se clar o lipsă de chef din partea sud-americanilor. Acest lucru a fost criticat de toată presa lumii, iar la meciul contra Arabiei Saudite unde suporterii se așteptau să vadă spectacol, au văzut un Uruguay și mai antipatic. Totuși, așteptarea a luat sfârșit odată cu venirea partidei importante contra Rusiei unde această națională a Uruguayului a arătat că este o forță mondială reușind să administreze o înfrângere destul de severă gazdelor acestui Turneu, 3-0. După aceste teste, uruguayenii au pornit în lupta pentru câștigarea Titlului Mondial, reușind întâi de toate să treacă de Campioana Europeană, Portugalia. Deși meciul a fost câștigat cu scorul de 2-1 grazie lui Edinson Cavani, urguayenii totuși nu s-au putut bucura  deoarece jucătorul a cărui calificare a fost posibilă s-a accidentat și va rata jocul din această seară. Luis Suarez va avea viață grea în atac alături de Stuani, un fotbalist care nu prezintă aceeași calitate ca a lui cel poreclit El Matador.

Echipa probabila Uruguay: Fernando Muslera; Martin Caceres, Jose Maria Gimenez, Diego Godin, Diego Laxalt; Nahitan Nandez, Lucas Torreira, Matias Vecino, Rodrigo Bentancur, Luis Suarez, Edinson Cavani/Cristhian Stuani

Franța lui Didier Deschamps are datoria să vină înapoi în Paris cu Titlul Mondial, mai ales că în urmă cu doi ani, francezii au pierdut tocmai la ei acasă titlul european pe care întreaga națiune credea că îl are în buzunar această națională deși neexperimentată, extrem de tânără și ambițioasă. Antrenorul francez a realizat o treabă excelentă prin promovarea unor asemenea jucători care reprezintă viitorul acestei naționale. Media de vârstă înregistrată de Franța la această Cupă Mondială a fost de 24 de ani, un lucru fantastic dacă ne gândim că această generație mai poate fi prezentă la două Turnee Finale. Dacă în faza grupelor, Franța nu a avut mari probleme întâlnind echipe ca Australia, Peru sau Danemarca și încercând pe cât posibil să nu tureze atât de tare motoarele pentru a nu risca accidentări sau recuperări care necesită un timp mai mare decât ar trebui.

Meciul cu adevărat important a urmat în optimi unde încă de la începutul acestui tablou, francezii au picat contra Argentinei lui Messi, națională care venea să își spele păcatele după grupa dezastruoasă în care efectiv nu au putut să facă jocul pe care îl așteptau toți fanii sud-americani. Această partidă a fost cea mai spectaculoasă de la acest Mondial, scorul ei fiind de 4-3 în favoarea Franței, Mbappe, Pogba și Griezmann evidențindu-se în mod decisiv asupra scorului. Jocul prestat în fața naționalei lui Sampaoli a fost unul dintre cele mai consistente reușite de europeni, iar repetarea acestuia în următoarele faze eliminatorii ar putea garanta Franței cel puțin participarea în finala acestui Campionat Mondial.

Echipa probabila Franta: Hugo Lloris; Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez; N’Golo Kante, Paul Pogba; Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Corentin Tolisso; Olivier Giroud

Poate unul dintre cele mai dificile sferturi de finală de anticipat întrucât avem două naționale care apelează la două filosofii diferite, două tactici care se luptă una contra celeilalte, nefiind destul de clar care poate porni cu prima șansă la calificare. Într-adevăr dacă stăm să ne uităm la loturile celor două selecționate, Franța deține conform caselor de pariuri șana întâi la calficare, dar acest lucru este doar interpretativ, întrucât prestația la nivel defensiv și respectiv ofensiv este mai bine pictată în cadrul naționalei sud-americane, acest mic pui italian care se remarcă prin stilul de joc extrem de anost și bine gândit pas cu pas de fiecare jucător în parte. Cred că până la urmă, formația care va ataca cel mai mult, adică Franța, va avea câștig de cauză, fiind totuși mai bine închegată ca și grup și având fotbaliști mult mai creativi și de valoare decât cei sub comanda lui Tabarez.

Pronosticuri Wolfsburg - Freiburg