Tunisia - Anglia. Englezii pregătiți să pornească cu dreptul.

Meciul care închide ziua a 5-a de la Mondialul din Rusia este cel dintre Tunisia și Anglia, programat de la ora 21:00 pe Volgograd Arena. Duelul se anunță extrem de dezechilibrat dacă privim la loturile celor două selecționate, și mai ales la pretențiile pe care le au naționalele de la proprii jucători. Anglia este în căutarea liniștii după câteva turnee ratate complet din cauza proastei organizări, iar Tunisia va încerca să joace fotbalul cu care să scoată ceva puncte.

Tunisia, antrenată de la margine de Nabil Maaloul, este la a 5-a prezență la un Turneul Final, ultima fiind cea din Germania din 2006. La toate prezențele, Tunisia nu a reușit să se califice mai departe de faza grupelor, astfel că are un target pe care va încerca să îl atingă, deși e conștientă că va fi foarte greu. Campania de calificări a fost una destul de încrâncenată pentru tunisieni, având o luptă destul de importantă de dat cu DR Congo. Finalul i-a regăsit din fericire pe aceștia pe primul loc cu 14 puncte, DR Congo având doar 13. Ce este de remarcat este faptul că ultimele amicale disputate de echipa lui Maaloul au înregistrat rezultate foarte bune cu Turcia, Portugalia și Costa Rica, niciunul dintre jocuri ne fiind pierdut.

Echipa probabilă: Mathlouthi; Bronn, Syam Ben Youssef, Meriah, Ali Maaloul; Skhiri, Sassi, Khaoui; Badri, Khazri, Fakhreddine Ben Youssef

Anglia, veșnica speranță a fanilor lui Michael Owen și David Beckham, este pregătită să facă uitate celălalte turnee din ultimul deceniu și să realizeze lucruri mari la acest Mondial. Naționala condusă de pe bancă de Gareth Southgate a reușit o campanie foarte productivă, reușind să obțină primul loc în grupă cu 26 de puncte, remizând doar de 2 ori, și nepierzând nicio partidă. Selecționerul englez a avut multe oportunități de-a lungul acestei campanii de a stabiliza lotul pentru Mondialul din Rusia ca să ofere o speranță fanilor englezi că pot visa la un titlu mondial. Acest lucru nu are să fie atât de ușor de căpătat, precum nici entuziasmul nu este atât de mare, dar cu siguranță naționala lui Southate va arată cu totul altfel față de sezoanele trecute. Lotul este unul extrem de valoros, majoritatea fotbaliștilor având un sezon foarte bun la propria echipă, venind astfel cu un tonus ridicat la națională pentru acest Mondial.

Echipa probabilă: Pickford; Walker, Stones, Maguire; Trippier, Henderson, Lingard, Alli, Young; Sterling, Kane

Duelul este cu siguranță unul extrem de dezechilibrat, iar faptul că este și primul meci din grupă și cum așteptările Angliei sunt foarte mari, Alli&Co nu își permit să piardă puncte tocmai la deschidere, mai ales că are în față o echipă mult mai slab cotată. Sunt de părere că jocul se va juca la o singură poartă, englezii fiind foarte explozivi pe contraatac dacă vor avea ocazia, acel 3-4-3 fiind soluția care va încerca să le aducă cât mai multe puncte în această fază a grupelor.

Pronosticuri AEK Larnaca - Sturm Graz