Suedia - Coreea de Sud. Meci echilibrat pe Novgorod Stadium.

Cea de-a 5-a zi a Mondialului din Rusia debutează cu partida din grupa F dintre Suedia și Coreea de Sud. Meciul are să fie foarte interesant deoarece, dacă privim la valoarea loturilor, suedezii au de departe un lot mult mai valoros și mai experimentat, dar selecționata Coreei de Sud are prezențe consecutive la Turneul Final din 86 până în prezent. Suedia nu a mai reușit să se califice la Mondial din 2006, iar tocmai acest lucru ar putea sa fie destul de gestionat, dar cu siguranță vom avea parte de un meci plăcut ochiului.

Suedia, antrenată de la margine de Janne Andersson, a reușit calificarea la Mondial după 2 turnee finale ratate. Ultima participare a fost cea din Germania în 2006. Campania de calificare a fost una extrem de productivă și de reușită pentru suedezi, dar problema s-a dovedit a fi o adversară care se ridica cu mult peste lotul acestora. Franța a reușit să o devanseze în grupă, și astfel cum Janne Andersson a mers cu naționala pe care o conduce la baraj. Acolo a reușit minunea în fața Italiei pe care a lăsat-o acasă, și este pregătită să dovedească că merită să fie aici. Majoritatea amicalelor pe care le-a disputat nu au fost excelente, foarte puține goluri, și în marte parte egaluri. Probabil tactica pe care o va impune antrenorul suedez va fi concentrată pe apărare, spectacolul lăsându-se mai greu așteptat de la această selecționată nordică.

Coreea de Sud a reușit a 9-a prezență consecutivă la Turneul Final, fiind o performanță uluitoare pentru această națională, dovedind de la an la an că poate menține valoarea lotului și perfecționarea jucătorilor la echipe de top în lume, mai ales în Europa. Selecționerul Shin Tae-Yong este de părere că jucătorii săi vor putea să facă față în această grupă dacă sunt pregătiți să își depășească limitele. Coreea de Sud a reușit calificarea de pe poziția 2 în grupa de campanie pentru Mondialul din Rusia, acumulând 15 puncte, cu 2 puncte peste locul de baraj ocupat de Syria. Son&Co au încredere în forțele lor că pot reuși surprize cu Germania, Suedia sau Mexic și că vor reuși exact ca în 2010, să se califice în optimile Turneului Final. Până acolo, meciul cu suedezii este extrem de important, poate mai important decât celălalte jocuri, primul venind mereu cu cea mai mare presiune pe fotbaliștii neexperimentați, precum cei coreeni.

Duelul nordico-asiatic se anunță destul de tare din punct de vedere al agresivității și al faptului că ambele naționale joacă destul de defensiv, dar poate cu acest Turneu Final lucrurile se vor schimba de cum erau în calificări și vom asista la un fotbal spectacol practicat de cele două formații, mai ales că sunt doar 3 meciuri în care se pot afirma majoritatea fotbaliștilor de care sunt siguri, și ar fi păcat să nu profite prin niste prestații de nota 10.

Pronosticuri HJK - O.Ljubljana