Suedia - Anglia. Berg sau Kane?

Primul duel al acestei zile din sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Rusia este cel dintre Suedia și Anglia, partidă programată de la ora 17:00 Cosmos Arena. Cele doua formatii europene s-au calificat in aceasta faza destul de meritat daca stam sa privim la jocul prestat în faza optimilor, dar si la întreaga față a acestor selecționate de-a lungul acestui Turneu Final. Atat Suedia cat si Anglia pornesc cu sanse egale in privinta calificarii in semifinale, si ramane de vazut care isi va dori mai mult sa acceada in urmatoarea faza eliminatorie.

Suedia lui Janne Andersson ramane surpriza din campania de calificare pentru acest Mondial intrucat dupa o grupa in care nu prea a avut ce sa le faca cocosilor francezi, suedezii au terminat pe locul 2, participand la barajul pentru participarea la Turneul Final. Italia a fost adversarul pe care nordicii au reusit sa il elimine dupa doua partide extrem de complicate, iar nimeni nu se gandea ca succesul acestora va continua si in Rusia. Iata ca dupa ce au intalnit echipe ca Germania, Mexic sau Coreea de Nord in faza grupelor, Berg&Co au reusit sa se califice in optimile de finala. Cele doua succese contra mexicanilor si coreenilor , si grazie jocului dezastruos al germanilor, acestia pot visa la un loc cat mai sus la acest Turneu Final. Disciplina suedeza se pare ca joaca un rol extrem de important daca stam sa privim la lotul de fotbalisti pe care il detine aceasta nationala.

Calificarea în fața Elveției în turul precedent a demonstrate acest lucru, faptul că Suedia se bazează foarte mult pe disciplină și pe forța grupului, fiecare cunoscându-și rolul în teren și că trebuie să contribuie întru totul la calificare. Jocul nordicilor nu a fost unul spectaculos, dar extrem de așezat și bine pus la punct, redat în cel mai perfect mod așa cum era desenat pe hârtie. Cu o astfel de așezare, suedezii pot visa la semifinale, mai ales dacă vor reuși să se și refacă din punct de vedere fizic. Berg și Forsberg vor fi armele cu care vor încerca suedezii să lovească,atacantul selecționatei fiind dornic să marcheze după ratările incredibile din partida precedent, iar mijlocașul lui Leipzig să continue forma excelentă pe care a arătat-o până acum.

Echipa probabila Suedia: Robin Olsen; Emil Krafth, Victor Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson; Viktor Claesson, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg; Marcus Berg, Ola Toivonen

Anglia a venit la acest Turneu Final într-o formulă schimbată în totalitate față de ultimul Mondial cu dorința de a ajunge cât mai sus de această dată. Naționala engleză a pus accent foarte mult pe calitatea jucătorilor tineri și promovarea acestora și astfel că la cârma acestei echipe a ajuns un tânăr antrenor de perspectivă, Southgate, în care federația își pune mari speranțe că va putea readuce Anglia pe culmile succesului. Cele trei partide disputate de-a lungul grupelor au însemnat foarte mult pentru această generație, afirmându-se în primele două jocuri contra unor selecționate extrem de slabe ( Tunisia și Panama) în timp ce al treilea joc a reprezentat un test extrem de important întrucât, micii englezi au întâlnit formația lui Roberto Martinez, Belgia.

Duelul nu a fost nici pe departe echilibrat, Anglia dorind să își menajeze o parte din jucători, și astfel a pierdut partida cu scorul de 0-1. Totuși, acest lucru a meritat și iată cum reușește în cele din urmă să scape de ghinionul de la 11 metrii și se califică în sferturi, trimițând acasă naționala Columbiei. Jocul europenilor a arătat destul de bine pe întreaga partidă, dar cu primirea golului din minutul 90, lucrurile s-au schimbat profund, iar Anglia a picat în reprizele de prelungiri, având mare noroc să nu se întoarcă definitiv acasă. Southgate a încercat să rezolve aceste probleme cât de repede s-a putut, iar cu o concentrare mai desăvârșită, Anglia are mari șanse de calificare.

Echipa probabila Anglia: Jordan Pickford; Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire; Kieran Trippier, Dele, Jordan Henderson, Jesse Lingard, Ashley Young; Raheem Sterling, Harry Kane

Cele doua formatii europene nu sunt privite totuși din acelasi unghi de catre casele de pariuri Anglia fiind favorită pentru a se califica în semifinale. Jocul englezilor nu a fost unul atât de solid precum cel al suedezilor, dar majoritatea experților favorizează selecționata care deține mai multă fantezie și tehnicitate în joc, așa cum o au britanicii. Jocul va fi unul clar de luptă, Kane fiind nevoit să izbutească mult mai multe decât în jocul precedent, dar cu siguranță vom avea parte de un meci animat și de goluri. Cred totuși că cel mai indicat rezultat este cel de șansă dublă, niciuna ne având șansa certa că se poate impune.

Pronosticuri HJK - O.Ljubljana