Spania - Rusia. Ibericii sunt cotați cu prima șansă.

Cel de-al treilea duel din seria optimilor de finală de la Campionatul Mondial este cel dintre Spania și Rusia programat de la ora 17:00 pe Luzhniki Arena. Furia Roja este pregătită să meargă până în ultimul act al acestui Turneu Final pentru a-și atribui încă un titlu mondial în vitrină, în timp ce gazdele sunt convinse că alături de fanii săi pot reuși miracolul calificării în sferturi.

Spania lui Fernando Hierro a fost privită încă dinainte de start-ul acestui Mondial ca una dintre principalele favorite la câștigarea turneului mai ales că au defilat în campania de calificare, astfel că se anunța un Campionat Mondial aproape de perfecțiunea din 2010. Plecarea lui Lopetegui de la echipă înainte cu o zi de disputarea primului joc a destabilizat întreaga Furie Roja și s-a văzut să improvizeze o variantă de antrenor pentru ca jucătorii să nu resimtă șocul într-un astfel de moment. Fernando Hierro nu a antrenat nicio dată o echipă sau selecționată, dar se pare că, cu un astfel de lot nu ai cum să conduci formația spre succes. Ramos,Isco,Iniesta etc au știut cum să aibă grijă de familia de jucători și astfel că se văd jucând în optimi după o grupă destul de dificilă. Marocul și Iranul le-au dat mai mari bătăi de cap decât Portugalia lui Ronaldo. În optimi se va vedea cu siguranță pe lângă spiritul echipei cât și calitatea fotbaliștilor, Spania cu siguranță având din plin acest lucru.

Echipa probabila Spania: David De Gea; Dani Carvajal, Gerard Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba; Sergio Busquets, Koke, Andres Iniesta, Isco; Diego Costa and Iago Aspas.

Rusia lui Cherchesov este gazda acestui Mondial, selecționata care deși nu a avut campanie de calificare datorită faptului că a organizat Turneul Final, a reușit să se califice în optimi, mai ales că jocul acestei naționale nu a putut să fie pus la punct decât cu ajutorul unor amicale care nu pot fi așa de concludente ca un meci oficial. Antrenorul rus, contestat de Federația de Fotbal Rusă, a impresionat la acest Mondial prin așezarea în teren a fotbaliștilor săi și a faptului că are fler cu privire la jucătorii pe care îi folosește. Cheryshev este în cel mai înalt moment al carierei sale și speră să continue mai departe cu Rusia. Chiar dacă au reușit calificarea în urma unor victorii cu două selecționate destul de slabe, Egipt și Arabia Saudită, acest lucru nu trebuie să fie de lăudat deoarece mobilizarea rușilor la cele două partide a fost ireproșabilă. Într-adevăr, testul suprem din ultimul joc nu a fost trecut în fața Uruguayului datorită unei lipse grave de concentrare și de chef a multor fotbaliști.

Echipa probabila Rusia: Igor Akinfeev; Mario Fernandes, Ilya Kutepov, Sergey Ignashevich, Yuri Zhirkov; Roman Zobnin, Daler Kuzyaev; Aleksandr Samedov, Aleksandr Golovin, Denis Cheryshev; Artem Dzyuba

Spaniolii sunt favoriți cerți la calificarea întrucât au toate atuurile necesare să treacă peste selecționata rusă chiar dacă est europenii traversează poate cel mai bun moment din ultimul deceniu. Cu un Isco și Diego Costa în mare formă, Spania poate triumfa după acest joc și să își asigure prezența în următoarea fază eliminatorie, rușii fiind totuși cu mult sub valoarea ibericilor.

Pronosticuri Wolfsburg - Freiburg