Serbia - Elveția. Duel european de foc.

Duelul dintre Serbia și Elveția este al doilea duel european de la acest Mondial. Partida pe care îi va avea protagoniști pe Mitrovic și Shaqiri este programată de la ora 21:00 pe Kalinigrad Stadium și va avea destule lucruri de urmărit. Cele două selecționate stau diferit în clasament la acest moment, dar starea de spirit se reflectă în mod pozitiv la amândouă. Elvețienii sunt nevoiți să scoată un rezultat favorabil pentru a mai spera la calficare.

Serbia a câștigat meritat primul duel de la acest Mondial cu scorul de 1-0 în fața costaricanilor, dar acest lucru s-a realizat destul de târziu. Sârbii au avut destule ocazii pentru a închide jocul, dar au fost ratate copilărește de către fotbaliștii conduși de pe bancă de Mladen Krstajic. Speranțele fotbalului sârb și-au arătat valoarea în acest joc, dar nu în totalitate deoarece mai au multe de demonstrat la acest Mondial. Un test serios este cel din seara aceasta contra naționalei Elveției. Faptul că joacă contra unei echipe europene poate fi un avantaj deoarece stilul se asemeană în mare parte. Dorința va fi cheia într-o astfel de partidă pe care Serbia o poate aborda fie la egal fie la victorie deoarece ambele rezultate îi oferă liniștea înaintea jocului final cu Brazilia. Cele trei puncte o pot califica matematic în optimi, dar acest lucru va fi extrem de greu de realizat.

Echipa probabila Serbia: Vladimir Stojkovic; Branislav Ivanovic, Nikola Milenkovic, Dusko Tosic, Aleksandar Kolarov; Nemanja Matic, Luka Milivojevic, Sergej Milinkovic-Savic, Dusan Tadic, Filip Kostic; Aleksandar Mitrovic.

Elveția deși nu a debutat cu victorie la acest Turneu Final, Shaqiri&Co au realizat un lucru incredibil: au scos un punct cu Brazilia. Dacă înaintea jocului nimeni nu credea în naționala condusă de pe bancă de Vladimir Petkovic, în timpul meciului multă lume a fost convinsă că Elveția nu poate să piardă această partidă dacă se va prezenta de la început până la final cu o asemenea determinare specifică echipelor mari. Cu un portar în zi mare și cu o eficiență la finalizare, elvețienii au scos un rezultat imens contra lui Selecao și este pregătită să răpună tunul sârb pentru a se apropia de zona primelor locuri. Sunt conștienți că un egal scos în fața Braziliei nu reprezintă nimic dacă acesta nu este succedat de o victorie. Sommer&Co își doresc să facă același joc, dar cu mai multă atenție pe zona de apărare unde fundașii elvețieni vor da piept cu jucători destul de tehnici și rapizi ca ai Braziliei.

Echipa probabila Elvetia: Yann Sommer; Stephan Lichtsteiner, Fabian Schaer, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez; Valon Behrami, Granit Xhaka; Xherdan Shaqiri, Blerim Dzemaili, Steven Zuber; Haris Seferovic.

Cele două naționale europene sunt pregătite să se dueleze în arena de la Kalinigrad și speră fiecare la un rezultat pozitiv. Cred că elvețienii au o clasă peste sârbi, dar faptul că presiunea nu este pe umerii lui Milinkovic Savic&Co ci pe a Elveției, lucrurile pot lua o întorsătură ciudată. Cu o așezare tactică perfectă, sârbii se pot califica chiar după finalul acestui joc.