Senegal - Columbia. Mane sau Cuadrado?

Poate unul dintre cele mai așteptate dueluri din această ultimă zi de la acest Mondial este cea dintre Senegal și Columbia, partidă programată de la ora 17:00 pe Cosmos Arena. Cele două selecționate se luptă pentru a obține calificarea în optimile de finală. Africanii se află pe locul 2 cu 4 puncte în timp ce sud-americanii au doar 3 acumulate aflându-se pe poziția precedentă. Șansele sunt fifty-fifty pentru ambele naționale, cea care va reuși să își impună jocul va obține în cele din urmă calificarea.

Senegalul este surpriza plăcută de la acest Mondial. Naționala lui Mane, Sarr sau Diakhaby a realizat două rezultate incredibile în Rusia contra unor naționale cotate destul de bine în lume: Polonia și Japonia. Africanii și-au întrecut limitele de la alte turnee disputate în ultimii ani și s-au concentrat cu precădere să nu fenteze fotbalul, să nu stea în defensivă ci efectiv să practice fotbalul acela de posesie și de atac pe care și-l dorește să îl vadă fiecare suporter. Cu jucători de viteză care joacă la echipe de top poți face acest lucru să fie realizabil, Senegalul reușind în cele din urmă să găsească o tactică ce nu ține deloc de defensivă. Într-adevăr, acest lucru îi poate și costa pe fotbaliștii antrenorului Aliou Cisse, dar sunt conștienți că dacă vor îmbina atât eficiența atacului cât și rigurozitatea apărării pot triumfa la final.

Echipa probabila Senegal: Khadim Ndiaye; Youssouf Sabaly, Kalidou Koulibaly, Salif Sane, Moussa Wague; Cheikhou Kouyate, Pape Alioune Ndiaye, Idrissa Gana Gueye; Sadio Mane, Mbaye Niang, Ismaila Sarr

Columbia a început destul de slab această fază a grupelor și chiar credea că încă din primul joc șansele sale pentru a ajunge în optimi au scăzut lamentabil. Jocul precedent disputat contra Poloniei a reprezentat unul de totul sau nimic pentru jucătorii lui Pekerman care s-au văzut la final învingători, păstrând în continuare șanse la calificare, în timp ce pe polonezi avionul îi aștepta pentru a se întoarce acasă. Falcao și James Rodriguez au realizat un joc fantastic, și astfel au reușit să se impună cu sec 3-0 în fața europenilor. Ultimul joc îl au în compania africanilor care cu siguranță vor crea o presiune fantastică pe umerii întregii naționale sud-americane. Columbienii au un singur scop: victoria. Este singura care le poate reda visul optimilor de finală la acest Mondial, și cred că pot realiza acest lucru dacă se vor prezenta în aceeași manieră tactică ca în partida cu Polonia.

Echipa probabila Columbia: David Ospina; Santiago Arias, Davinson Sanchez, Yerry Mina, Johan Mojica; Mateus Uribe, Carlos Sanchez, Juan Cuadrado, Juan Quintero, James Rodriguez; Radamel Falcao

Cele două selecționate vor da totul în aceste 90 de minute și sunt convins că vom avea parte de un meci frumos. Problema scorului este una destul de grea deoarece ambele au dovedit mai mult sau mai puțin că au puterea să câștige cu orice echipă. Rămâne de văzut care va reuși acest lucru, dar cred că atât Senegalul cât și Columbia vor reuși să marcheze un gol, asta datorită jucătorilor experimentați din zona de atac, și a faptului că nu prezintă cele mai închegate și solide apărări.

Pronosticuri HJK - O.Ljubljana