Rusia - Croația. Se anunță o atmosferă incendiară.

Ultimul meci din seria sferturilor de finală de la Cupa Mondială este cel dintre Rusia și Croația programat de la ora 21:00 pe Fischt Olympic Stadium. Un alt duel european care cu siguranță va atrage atenția multor iubitori de fotbal, mai ales că în prim planul scenei avem țara gazdă, Rusia cu al său Dzyuba în mare formă, iar pe de altă parte, selecționata lui Rakitic&Modric, Croația, care a avut un parcurs de vis în grupe. Cele două naționale vin după calificări de la penaltiuri, rușii reușind să elimine Spania, o surpriză uluitoare, în timp ce croații eliminând selecționata lui Hareide, Danemarca.
croatia cm 2018

Rusia lui Cherchesov este gazda acestui Mondial, selecționata care deși nu a avut campanie de calificare datorită faptului că a organizat Turneul Final, a reușit să se califice în optimi, mai ales că jocul acestei naționale nu a putut să fie pus la punct decât cu ajutorul unor amicale care nu pot fi așa de concludente ca un meci oficial. Antrenorul rus, contestat de Federația de Fotbal Rusă, a impresionat la acest Mondial prin așezarea în teren a fotbaliștilor săi și a faptului că are fler cu privire la jucătorii pe care îi folosește. Cheryshev este în cel mai înalt moment al carierei sale și speră să continue mai departe cu Rusia. Chiar dacă au reușit calificarea în urma unor victorii cu două selecționate destul de slabe, Egipt și Arabia Saudită, acest lucru nu trebuie să fie de lăudat deoarece mobilizarea rușilor la cele două partide a fost ireproșabilă. Într-adevăr, testul suprem din ultimul joc nu a fost trecut în fața Uruguayului datorită unei lipse grave de concentrare și de chef a multor fotbaliști.

Meciul mult așteptat contra Spaniei sosise, iar majoritatea planetei o vedea pe Furia Roja în sferturi. Iată că Akinfeev a fost demonul acestei națiuni și a reușit să o elimine la loviturile de departajare, declanșând nebunia pe străzile capitalei rusești. De această dată vor avea parte de un adversar care deși pare mai accesibil, se află într-o formă excelentă și care va pune probleme mult mai mari decât cele create de jucătorii spanioli. Rusia va avea nevoie de o apărare extrem de solidă, bine așezată, iar majoritatea fotbaliștilor fiind nevoiți să depună un efort considerabil, fapt care cu siguranță va conta decisiv deoarece majoritatea nu prezintă o formă fizică prea bună.

Echipa probabila Rusia: Igor Akinfeev; Mario Fernandes, Ilya Kutepov, Sergey Ignashevich, Fedor Kudryashov; Roman Zobnin, Daler Kuzyaev; Aleksandr Samedov, Aleksandr Golovin, Denis Cheryshev; Artem Dzyuba

Croația lui Zlatoko Dalic a reușit lucruri deosebite până acum la acest Mondial și multă lume se așteaptă să vadă această națională cât mai sus având toate resursele necesare să treacă peste orice adversar. În grupe, Croația a câștigat toate jocurile, acumulând 9 puncte din partidele cu Nigeria, Islanda și chiar Argentina. Sud-europenii au jucat în toate aceste partide cu foarte mult calm, dar și cu foarte mult devotament și spirit de echipă, acest lucru văzându-se în exprimarea lor pe teren care cu siguranță a creat un șoc pentru mulți urmăritori ai acestui Mondial. Dacă majoritatea credeau că Argentina își va reveni cu croații, aceștia au tras un semnal de alarmă întregilor echipe de la acest Turneu Final prin înfrângerea usturătoare aplicată sud-americanilor, scor 3-0.

Modric, Rakitic, Mandzukic sau Pjaca deși au avut parte de un sezon extrem de obositor și lung, chiar și acum au puterea să joace la cel mai înalt nivel arătând doza de profesionalism extrem cu care sunt înzestrați. Poate cel mai dificil joc a fost chiar în optimi unde croații au avut mult de furcă contra danezilor lui Hareide, aceștia reușind să îi elimine abia la loviturile de departajare unde Subasic s-a remarcat în mod providențial prin cele trei intervenții de clasă reușite. Și de această dată va avea în față o formație care va încerca să se așeze pe două linii și să aștepte contraatacul. Croația va încerca pe cât posibil să nu se grăbească, să aștepte greșeala adversarului, încercând pe cât se poate prin Mandzukic, Modric sau Rebic să dea lovitura printr-o execuție de efect.

Echipa probabila Croatia: Danijel Subasic; Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic; Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic, Ante Rebic, Luka Modric, Ivan Perisic; Mario Mandzukic

Ambele selecționate au șansa lor să treacă mai departe în sferturi, dar bookmakerii acordă o cotă mai bună croaților pe care îi văd mai îndreptățiți în fazele următoare datorită faptelor demonstrate de-a lungul acestui turneu. Rușii nu au excelat prea mult în faza grupelor dacă stăm să privim în ansamblu, în timp ce calificarea în fața Spaniei a fost mai mult datorită jocului excelent din punct defensiv cât nu fizic sau ofensiv.Astfel că, nu se pot bucura de vreo laudă, în timp ce Modric&Co dețin șanse importante dacă privim la jocul prestat și la întreaga atmosferă care se regăsește în lotul lui Dalic și cu siguranță vor da totul pentru această calificare în semifinale.

Pronosticuri Niedercorn - Ufa