Rusia - Arabia Saudită. Start celei de a 21-a ediții de Campionat Mondial!

Astăzi, 14 iunie, a luat sfârșit așteptarea începerii unei noi ediții de Cupa Mondială. De la ora 18:00 are loc deschiderea Turneului Final din Rusia, cu echipa gazdă a națiunii estice europene, Rusia, și cea din golful asiatic, Arabia Saudită. Va conta enorm acest prim meci pentru ambele formații, de aceea publicul este convins că va avea un start reușit de Campionat Mondial.

Rusia, gazda Mondialului, este pregătită să demonstreze că nu doar prin faptul că este organizatoare merită să fie aici ci și prin lotul și calitatea jucatărilor pe care o deține. Antrenorul Stanislav Cherchesov a preluat naționala statului natal în anul 2016 și a avut ca obiectiv o reconstrucție a lotului care din nefericire pentru fanii săi nu a suferit schimbări majore, nici la nivel de lot și nici la nivel de joc. Nu putem să tragem concluzii după niște meciuri amicale, dar expresivitatea jucătorilor din teren nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Participarea la Cupa Confederaților de anul trecut ar fi putut reprezenta o șansă pentru talentele Rusiei, dar nu a fost așa. O singură victorie a reușit Rusia în cele trei meciuri disputate, terminând pe locul trei într-o grupă cu Noua Zeelandă, Mexic și Portugalia, prima căzând pradă rușilor. Recent au disputant amicale contra Austriei, Franței și Braziliei, dar în fața niciuneia dintre echipe nu s-a putut impune.

Echipa probabila Rusia: Akinfeev; Smolnikov, Kutepov, Ignashevich; Samedov, Zobrin, Gazinskiy, Zhirkov; Dzagoev, Smolov, Golovin

Arabia Saudită a reușit după 8 ani de pauză să se califice la mondialul din Rusia și este pregătită să facă o față frumoasă la acest Turneu Final. Atuul principal al naționalei din Peninsula Arabă este antrenorul cu experiență europeană Juan Manuel Pizzi care va fi cu siguranță un bun motivator în cadrul naționalei pe care o conduce. Experiența unui asemenea turneu sau a jucătorilor este la un nivel scăzut pentru echipa Arabiei Saudite, iar o doză de experiență în plus va conta decisive în rândul fotbaliștilor. Echipa naţională a Arabiei Saudite a avut emoţii în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018. Selecţionata antrenorului spaniol a făcut parte din Grupa B, alături de Japonia, Australia, Emiratele Arabe Unite, Irak şi Thailanda. Arabii s-au calificat de pe locul doi, în ultima etapă, după o victorie cu Japonia, scor 1-0. În 2018 a disputant câteva amicaluri, iar numai echipe ca Italia,Belgia sau chiar Peru au reușit să le administreze un rezultat negative.

Echipa probabila Arabia Saudita: Al Maiouf; Al Shahrani, Os Hawsawi, Om Hawsawi, Al Hardi; Otayf; Al Shehri, Al Jassim, Al Faraj, Al Dawsari; Al Muwallad Al Harbi

Ambele echipe își doresc să înceapă cu dreptul acest Turneu Final, iar faptul că vor avea posibilitatea să joace meciul de deschidere al unui Mondial mult așteptat, va pica destul de greu pe umerii fotbaliștilor. Deși rușii sunt favoriți la casele de pariuri, sunt de părere că arabii vor încerca să practice cel mai bun fotbal al lor și nu vor ceda foarte ușor posesia selecționatei lui Zhirkov&Co, meciul înclinând spre o victorie la un maxim gol diferență, sau chiar spre un rezultat de egalitate.