Portugalia - Spania. "Războiul Peninsular" stă să izbucnească!

Unul din primele dueluri de foc de la Campionatul Mondial, faza grupelor, este cel dintre Portugalia și Spania, formații care au toate șansele să treacă în optimile competiției, având alte două echipe naționale în grup inferioare acestora. Partida se va disputa de la ora 21:00 la Sochi pe Fisht Olympic Stadium și cu siguranță va oferi un spectacol pe cinste.

Naționala antrenată de Fernando Santos, Portugalia, este pregătită să realizeze lucruri mari la acest Mondial mai ales după ce în urmă cu 2 ani de zile reușea să triumfe în Franța la Campionatul European la care nimeni nu le dădea nicio șansă în al cuceri. O nouă șansă le este oferită lui Ronaldo&Co pentru a scrie istorie și speră să realizeze un Turneu Final foarte bun. Campania de calificări a fost una relativ simplă pentru selecționata portugheză, aceasta având o singură adversară notabilă, și anume Elveția, reușind în final să triumfe de pe locul 1 cu 27 de puncte, pierzând un singur meci, chiar în fața elvețienilor. Nucleul de jucători este foarte închegat, iar acest lucru va conta decisiv în cadrul acestui Mondial. Din păcate, acum 1 an nu a reușit decât un loc 3 la Cupa Confederaților, dar acest lucru nu a fost privit cu supărare de către suflarea iberică.

Echipa probabila: Patricio; Soares, Pepe, Fernandes, Guerreiro; B.Silva, Carvalho, Joao Mario, Martins; Ronaldo, Silva

Selecționata Spaniei traversează o situație delicată deoarece antrenorul care a condus „La Roja” la acest Mondial, Julien Lopetegui, a fost demis de către Federația Spaniolă, motivul fiind semnarea unui viitor contract la formația Los Blancos, Real Madrid. Astfel că, Fernando Hierro este noul antrenor al Spaniei și va avea o misiune extrem de dificilă, având în vedere că singura funcție ocupată de acesta după retragerea ca jucător a fost de director sportiv. După eliminarea din optimi de către Italia de la Europeanul din Franța de acum 2 ani, spaniolii au simțit că este nevoie de o reconstrucție, iar cel mai în măsură a fost Lopetegui pentru a crea un grup de jucători mixti din punct de vedere al vârstei, dar din nefericire acesta nu se va putea bucura de reușitele „Furiei Roja”. Astfel că, campania de calificare a fost un test pentru acesta, având totuși unii dintre cei mai importanți fotbaliști din lume, dar lucrul cel mai important reprezentându-l închegarea grupului de fotbaliști. Cu 28 de puncte din 30, Spania s-a calificat fără emoții și este pregătită să dovedească ca are forța necesară să cucerească titlul mondial. Victoriile din ultima vreme din amicale, mai ales succesul răsunător în fața Argentinei, scor 6-1, a declanșat cu siguranță o dorință imensă pentru publicul spaniol de a urmări cu mare interes parcursul propriei națiuni.

Echipa probabila: De Gea; Odriozola, Pique, Ramos, Alba; Alcantara, Busquets, Iniesta; Isco, Costa, Silva

Deși vorbim de un Turneu Final în care se întâlnesc cele mai bune formații din lume, în duelul din această seară putem vorbi de o favorită, și aceea clar este selecționata Spaniei care are în cadrul lotului fotbaliști mult mai experimentați din punct de vedere valoric cât și mental. Presiunea va exista cu siguranță, mai ales că este primul meci, iar diferența se va vedea pe teren în expresivitatea jucătorilor, modul de cum vor acționa în momentele dificile.

Pronosticuri Niedercorn - Ufa